Sessió DJ Set de música experimental – Accions de mediació artística “Post Lux Tenebras”

Kanno: “Parasomnia”

 

Dijous, 14 de març, 19.30 hores. Sala San Miguel de Castelló (Enmig, 17. Castelló). Entrada amb reserva gratuïta aquí.

 

Amb motiu de l’exposició d’Alejandro Ocaña Post Lux Tenebrasens endinsem en una interrupció anormal del somni, un terror extrem que ens alarma, que ens agita i ens condueix al més extrem desassossec… Una parasomnia de crits, amenaces i foscor que ens inhabilita a recuperar la consciència, que ens indueix a la sudoració, la taquicàrdia i el desconsol.

‘Parasomnia’ és la sonorització d’un terror nocturn, un DJ Set d’electrònic experimental amb el qual es viatja per un dolç descans que més tard és profundament pertorbat. S’entrellacen sons propis de pel·lícules de terror, del Dark Ambient, l’Industrial i l’Hardcore Techno. Distorsions, textures inquietants, ritmes frenètics, crits, melodies dissonants…

Una experiència agressivament fosca que ens proposa habitar el terror, la sudoració i la taquicàrdia per a habitar, abraçar i ballar amb els nostres propis monstres.

Kanno (Laia Caballero Cano, 1999) és una artista transmèdia de Barcelona, especialitzada en tecnologia, audiovisuals i so. És graduada en Belles arts per la Universitat de Barcelona i actualment cursa un màster en Arts Visuals i Multimèdia per la Universitat Politècnica de València. La seva recerca i producció comparteix influències de l’Hacktivisme, el Net.Art i el Post-Internet, abordant plantejaments creatius, crítics i contemplatius sobre la tecnologia, la ciberseguretat i la cultura d’Internet. Mitjançant la instal·lació, el so, la creació digital i la programació, presenta metodologies així com discursos alternatius sobre els fenòmens socials en línia, el hacking i la dissidència.

Encara que solguin habitar l’esfera digital, les seves produccions han estat exposades en festivals i exposicions com ArtNou, dedicat a l’art emergent de la capital catalana, i SenseTítol, una exposició organitzada per la Universitat de Barcelona en la qual presenten una selecció dels millors treballs de recerca i producció de la promoció. A més de participar en exposicions, també s’ha involucrat en equips de producció per a esdeveniments com LlumBCN i Sónar Tributi de Haus of Color (HOC), en els quals a més ha estat convidada a realitzar un DJ set per a aquests. El seu treball va ser presentat en el programa de ràdio “Rastres de Carmín” de Pilar Talavera, al Prat Ràdio, qui al costat de Víctor Ramírez en la secció Noise/Punk/Abstracció, presenten a l’artista i un dels seus treballs sonors, Not Anymore, en el qual s’elabora un discurs paral·lel entre la mort i la desconnexió digital.