Alberto Armijo, gerent de la Fundació Caixa Castelló i Valero Fraile, director del Torneu ‘Primer Toque’, han fet lliurament d’un xec per valor de 1000 euros a la Federació de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica, COCEMFE-Castelló. L’objectiu de COCEMFE és promoure unes condicions dignes de vida de les persones amb discapacitat física i orgànica, així com de les persones depenents. Entre les seues finalitats figura la promoció de l’autonomia personal, i de la inserció social, laboral i educativa. Des de l’entitat es treballa per la defensa dels drets de les persones amb discapacitat i les seues famílies, establint les accions necessàries juntament amb les associacions que la integren, per a normalitzar la vida de les persones amb discapacitat i, treballar pel respecte als seus drets i obligacions, promovent la igualtat i la no discriminació.

El gerent de la Fundació Caixa Castelló ha posat en valor aquesta iniciativa en afirmar que “amb aquesta col·laboració econòmica es podrà col·laborar amb aquesta associació a complir els seus objectius i espera que en pròximes edicions es torne a comptar amb la Fundació Caixa Castelló, donant-li continuïtat a aquest projecte”.

Durant el passat mes d’abril va tenir lloc el XII Torneig ‘Primer Toque’ de Futbol Base de Castelló amb l’objectiu de donar l’oportunitat a xics i xiques, de 5 fins a 14 anys, de participar en un esdeveniment esportiu a nivell internacional creat i pensat exclusivament per a ells. A més, aquest torneig va oferir l’oportunitat a les joves promeses de mostrar el seu talent d’acord amb els principis ètics que fomenta l’esport a través d’una cultura de l’esforç incentivant la competició neta i els valors ètics, saludables i socials de l’esport.

Amb motiu de la celebració d’aquest torneig la Fundació Caixa Castelló va organitzar per segona vegada un sorteig benèfic de samarretes oficials signades pels equips de la Lliga de Primera Divisió. Les paperetes del sorteig van poder comprar-se al preu d’un euro. Els diners recaptats ha sigut lliurat íntegrament a COCEMFE-Castelló en l’acte celebrat en el pavelló esportiu Ciutat de Castelló amb l’assistència de Carlos Laguna, president de l’entitat castellonenca, Valero Frare, director del Torneig ‘Primer Toque’ i Alberto Armijo, gerent de la Fundació Caixa Castelló.

Valero Frare ha tornat a recordar les espectaculars xifres que va mobilitzar aquest torneig “que el converteixen en una autèntica festa del futbol formatiu i en la qual es respiren els valors esportius del joc net en les ambientades instal·lacions esportives”. Per la seua banda, Alberto Armijo ha posat en valor la iniciativa benèfica en afirmar que “el fet que el Club de Futbol Base ‘Primer Toque’ engegue una iniciativa de caràcter benèfic que també afavoreix a associacions sense ànim de lucre, explicant per a açò amb la col·laboració de la Fundació Caixa Castelló, fa un pas més dins d’aquest projecte esportiu ja consolidat en la nostra ciutat cap a la responsabilitat social”.