Taller de mediació artística per a joves
Antoni Solera i Alejandro Ocaña: “Com sona?”
Dissabte, 7 i 14 de desembre, d’11:30 a 12:30 h. Sala Sant Miquel de la Fundació Caixa Castelló (d’Enmig, 17. Castelló)
Entrada lliure amb reserva prèvia d’assistència gratuïta prement aquí
Quin so té una estrella fugaç, una gota d’aigua en un oceà vast o les partícules d’un núvol que es dissipen en l’aire?
Aquest taller de mediació artística convida els joves a experimentar i a jugar amb el món dels sons que no s’escolten. Inspirats en l’obra de José Antonio Orts i la seua exposició “Ones de llum i so,” ens endinsarem en un recorregut on cada participant es converteix en el director de la seua pròpia orquestra. A través dels seus moviments, els sons s’activen o es silencien, transformant la percepció de l’espai i els elements que ens envolten.
En les escultures d’Orts trobem l’eco de la natura transformat en formes escultòriques que responen a la presència humana, integrant poesia i so. En entrar en aquest espai, cada jove té l’oportunitat d’observar i manipular com aquests elements es comporten i produeixen sons.
El taller serà guiat pels artistes Antoni Solera i Alejandro Ocaña, que treballen amb tècniques d’acció i espai en projectes d’instal·lació per explorar l’espai i el so. El seu enfocament aporta una perspectiva en què els participants poden qüestionar-se i explorar l’entorn auditiu, redescobrint sons quotidians i imaginant-ne d’altres que només existeixen en la seua ment.
Per a aquest taller, Solera i Ocaña fusionen les seues tècniques per a guiar els participants en un viatge auditiu i sensorial. Amb un enfocament en l’experimentació, animen els joves a qüestionar-se i a repensar la relació entre el cos i els sons naturals. Gràcies a la seua experiència en l’art d’acció, conviden els participants a descobrir com, fins i tot, un xicotet gest, un moviment o la mateixa presència poden canviar el so i, amb això, la percepció de l’espai.
La seua intervenció en aquesta activitat va més enllà d’ensenyar: busquen cultivar una sensibilitat cap a l’entorn i una oïda atenta als sons que sovint passen desapercebuts.
Dirigit al públic infantil (de 4 a 12 anys), aquesta experiència és una invitació a imaginar i crear paisatges sonors on la natura s’escolta de maneres noves i personals.