Cicle “De Razones y Hombres”

Víctor Palmero: “Somni d’actor: D’Onda a Mirador de Montepinar”

Sala d’Actes de l’Edifici Hucha. Entrada lliure fins a completar aforament

Dilluns, 16 d’abril, 19:30 hores

 

Víctor Palmero (Onda, 1989) és un guionista i productor de teatre, televisió i cinema, encara que és més aviat conegut per la seua professió d’actor, professió a la qual volia dedicar-se des de molt xicotet. Va seguir el seu somni i va aconseguir, en 2002, el seu primer paper en la gran pantalla, apareixent a Aquitània, de Rafa Montesinos, obtenint posteriorment nous papers en altres produccions.

Va ser en 2008 quan, després de passar diversos anys en l’escola municipal de teatre d’Onda, decideix traslladar-se a València i ací començar a estudiar Art Dramàtic. Açò li va suposar que, després de dos anys de carrera, li oferiren el seu primer paper com a protagonista en una sèrie de Canal 9: Unió Musical Da Capo, i després a Senyor Retor.

En 2011 va aconseguir el seu primer paper nacional, acceptant l’oferta de participar en la sèrie emesa en Antena 3 Física o Química, on va encarnar al personatge de Toño, un xic amb problemes que va llevar la vida a un dels protagonistes d’aquesta sèrie.

Ja en 2012, i després de traslladar-se a Madrid, entra a formar part de l’elenc d’una sèrie d’humor també emesa en Antena 3 com ho va anar Con el culo al aire, en la qual va estar durant tres temporades.

Un any després, Víctor, al costat d’una altra gran actriu com l’és Eva Isanta, van interpretar Atrapados, d’Alejandro Melero en el Teatre Alfil, lloc on, a més, va protagonitzar Clímax.

No obstant açò, va anar en 2014 quan va aconseguir un paper que, probablement, siga un dels més populars i coneguts de tota la seua carrera professional: el d’interpretar al personatge d’Alba (Álvaro), la filla transexual d’un dels personatges més famosos de la mítica sèrie d’humor de Telecinco La que se avecina com és Antonio Recio.

Malgrat ser un personatge que havia sigut pensat perquè apareguera de forma esporàdica i en un episodi (últim de la temporada 8), va anar molt bé rebut entre el públic, i açò va comportar al fet que passara a ocupar un paper protagonista al costat dels altres actors i actrius de la sèrie, arribant a ser ràpidament molt volgut. En l’actualitat, l’actor està en ple rodatge de la 11 temporada d’aquesta sèrie.

Deixant de costat la faceta interpretativa de Víctor, també ha llançat diversos missatges en contra del bullying i l’assetjament a causa d’una sèrie d’amenaces que va rebre a través de les xarxes socials aquest mateix any. No obstant açò, l’important va ser el missatge que va deixar als assetjadors, als quals va aconsellar i va convidar: “dedicar tota aqueixa energia a convertir-se en millors persones, llegir, veure cinema o escriure”.