• Els seleccionats són alumnes de les Universitats de la Comunitat Valenciana.
  • Cadascuna de les beques de recerca sobre medi ambient ha sigut dotada amb 1000 euros.

La Fundació Caixa Castelló, les finalitats de la qual són promoure i dur a terme tot tipus d’activitats d’interès general i en particular les de recerca, ensenyament, cultura, medi ambient, sanitat, assistència social, així com qualssevol unes altres que responguen a les necessitats sentides per la societat, ha previst en el seu pla d’actuació per a l’any 2017 el lliurament de cinc beques de recerca sobre temes de medi ambient. Aprofitant la col·laboració de l’Associació Grup Au d’Ornitologia, que posa a disposició per a aquesta activitat una quantitat ingent de dades arreplegades sobre captures i observacions d’aus en la província de Castelló, proposa aquestes beques de recerca sobre temes que impliquen la utilització d’algun dels grups de dades disponibles.

L’acte de lliurament de diplomes serà presidit per Joan Castany, en representació del Grup Au d’Ornitologia i el president en funcions de la Fundació Caixa Castelló, José Quereda, demà dissabte, 17 de març, en el Saló d’Actes del CFPA Pasqual i Tirat de Castelló.

Han sigut seleccionats cinc estudiants d’Universitats de la Comunitat Valenciana, de qualsevol titulació, de segon curs o superior, empadronats en la província de Castelló. Cadascuna de les beques ha sigut dotada amb 1.000 euros. Els becats comptaran amb l’assessorament i explicació de les dades per part de el Grup Au d’Ornitologia; així com de les eines estadístiques disponibles per a l’anàlisi de les dades.

Així mateix, s’ha organitzat una jornada en la qual els sis alumnes becats l’any 2016 han exposat el resultat dels treballs realitzats al llarg de l’últim any. Andrea Seguer Forner ha realitzat el “Cens d’aus al terme municipal de Borriana en base a estacions d’escolta”; Jorge Chulilla Martin: “Estació d’Esforç Constant d’Anellament a la marjal d’Almenara (Torberes d’Almardà)”; Ana Rodríguez Romano: “Projecte Passer d’anellament (Primavera) al Parc Natural del Penyagolosa”; Sara Nebot Meneu. Cens d’aus al riu Belcaire en base a estacions d’escolta”; Meritxell Maimi Checa: “Anàlisi fenològica i morfològica del Capnegret (Sylvia melanocephala) a l’estació d’Esforç Constant d’anellament al Paisatge Protegit de les Goles del Millars” i Anna Baquero Vaquer: “Anàlisi fenològica i morfològica de la Xitxarra de canyar (Acrocephalus scirpaceus) a l’estació d’Esforç Constant d’anellament al Paisatge Protegit de les Goles del Millars”.