Crea el teu el teu primer fanzine: Taller de còmic en la Fundació Caixa Castelló Castellón
Casa Abadía de la Fundació Caixa Castelló (Plaça de l’Herba, s/nº, 2º. Castelló). Entrada lliure fins a completar aforament amb inscripció prèvia
Dimarts a dijous, 3 a 5 d’abril, d’11:00 a 12:30 hores
Després del taller “Construeix el teu propi Art Toys”, amb motiu de l’exposició Red*on Toy*s, una exposició de Toys de la col·lecció de Juan Redón, que va ser inaugurada a la Sala San Miguel el passat mes de gener, i que podrà ser visitada fins al dia 7 d’abril, la Fundació Caixa Castelló proposa un taller de còmic amb motiu d’aquesta mostra, impartit pel dibuixant i il·lustrador Joan Muntanyés Xipell, especialista en humor gràfic.
L’exposició Red*on Toy*s compta amb una sèrie de Toys que abasten tots els dissenys. Podem trobar Toys inspirats en Mickey Mouse, també en personatges de la mítica sèrie Els Simpsons, i fins i tot del lampista més famós dels videojocs per excel·lència com l’és Mario Bros. Qualsevol disseny que se’ns ocórrega, que siga imaginable, pot ser plasmat en un Toy, i així ens ho demostra la col·lecció de Juan Redón.
Però uns dels més destacats pel seu disseny, i també per la popularitat dels personatges als quals feien referència, són els de Batman, Superman, Iron Man o el Joker. D’aquesta forma, tant l’Home d’Acer, com la identitat secreta de Bruce Wayne, entre uns altres, mostren el senzill que resulta plasmar a superherois en aquestes figures de dimensions reduïdes. I és que, realment, el món del toy està íntimament relacionat amb el món del còmic, compartint tots dos similituds. Així, tots dos són mass-media (mitjans de masses), pertanyents a la cultura popular, formant part del que es denomina popular art. A més, tant els toys com els còmics semblen anar destinats a un públic infantil: els primers per semblar “joguets”, els segons pel seu disseny gràfic i els colors i temàtica usats, que tendeixen més cap a un públic menor que cap a un adult i madur, però van més enllà d’açò. Podria fins i tot dir-se que els toys són els encarregats de “portar a la realitat” a aqueixos personatges plasmats en paper. Són, certament, formes d’art que malgrat tenir una aparença infantil, tenen un rerefons adult. No obstant açò, tots dos poden ser vistos com un art al que qualsevol persona pot accedir, independentment de la posició social o econòmica. A més, tots dos donen el privilegi als creadors i les creadores de poder deslligar i deixar volar la seua imaginació, obtenint així resultats sorprenents, originals i creatius. Però indubtablement, el còmic és més conegut (possiblement perquè els indicis del còmic van més enllà del segle passat, sent més antic i permetent açò que arribara a més gent i gaudira de més temps per a poder assentar-se i acomodar-se, mentre que l’inici dels toys es remunta als 90 del segle passat).
El còmic ha anat obrint-se pas entre el públic, arribant a ser plasmat en múltiples objectes, arribant a ser considerat art (alguna cosa que sonava desgavellat i impensable en els seus inicis). Ha anat acostant-se a un públic que abasta a pràcticament totes les edats, aproximant als i les més joves a aquest art contemporani.
Per açò mateix, per la seua gran popularitat, per resultar tan familiar i tan proper, per ser un mitjà perfecte per a desencadenar la imaginació, i perquè pot tractar-se o considerar-se com alguna cosa complementari a l’exposició de Red*on Toy*s, la Casa Abadia de la Fundació Caixa Castelló (Plaça de l’Herba, s/nº, Castelló) acollirà els dies 3, 4 i 5 d’abril un taller dedicat a aquest art tan famós els personatges del qual (creats a partir de les dècada dels 30), referint-nos als superherois i superheroïnes, han perviscut fins a l’actualitat, gaudint d’especial -i cada vegada més- importància. De forma completament gratuïta podran participar xiquetes i xiquets d’entre 6 a 12 anys d’edat, en horari d’11:00 a 12:30 hores.
Però, per què assistir? En primer lloc, per ser una forma activa i divertida d’aproximar-se a l’univers dels comic books i les il·lustracions (caracteritzats essencialment per les seues superheroïnas i superherois) i, per tant, al de l’art. A més, perquè és una manera efectiva de desenvolupar la imaginació, doncs en aquestes il·lustracions amb vinyetes i entrepans es deixa un gran espai a la creativitat, tornant-se aquesta indispensable, i tenint cabuda qualsevol idea, per absurda que semble. Però, sobretot, perquè què millor que endinsar-se en el món del còmic i de les il·lustracions que tenint com a supervisor de l’activitat a Joan Muntanyés Xipell, un home amb una notable experiència en aquest panorama, doncs és dissenyador de tires còmiques cada dia en la premsa escrita de Castelló. A més, la diversió i l’entreteniment estan assegurats.
Per a inscriure’s, descarregar el full d’inscripció.
Pot lliurar el full d’inscripció en:
- Personalment a la Casa Abadia de la Fundació Caixa Castelló (Plaça de l’Herba, s/nº, 2ª planta. 12001 Castelló).
- Per correu postal.
- Per correu electrònic (amb signatura del responsable del menor) al correu electrònic programacion@fundacioncajacastellon.es
- Per a més informació pot cridar al telèfon 964 232 551