Cicle de xarrades-col·loqui “En primera persona”

Rafael Amargo: “Amargo en vena”

Dimecres, 15 de maig, 19:30 hores. Sala d’actes de l’Edifici Cavallers de Bankia (carrer Cervantes, s/nº. Castelló)

Entrada lliure fins a completar aforament a través d’invitació gratuïta (màxim 2 per persona, indicant nom, correu electrònic i telèfon de contacte). Recollida a partir del dia 5 de maig.

  • En el telèfon 964 232 551 (de dilluns a divendres, de 8:15 a 14:45 hores)
  • A través del correu electrònic programacion@fundacioncajacastellon.es
  • A la Casa Abadia (Plaza de l’Herba, s/nº, 2n. Castelló, de dilluns a divendres, de 8:15 a 14:45 hores)

 

Rafael Amargo naix l’any 1975 en Pinos Puente, Granada. És un ballarí i coreògraf eclèctic. Coneix bé les essències més pures del flamenc, però al mateix temps ha assimilat un altre tipus de tendències coreogràfiques, com la formació acollida a l’escola de Marta Graham durant la seua estada a Nova York.

Les seues coreografies tenen un fort component de ball contemporani, però mai perden com a punt de referència l’essència del flamenc. Durant la seua carrera ha mantingut un incessant contacte amb el món artístic i cultural que li ha permés posseir una mentalitat molt oberta en les seues creacions, les quals han gaudit de notable interés.

Admirador d’Antonio Gades, reivindicador de la companyia de ball i del concepte teatral i escènic del flamenc, no li ha significat inconvenient per a ballar als tablaos o investigar l’entorn de la dansa contemporània. Rafael Amargo i els seus espectacles han rebut nombrosos reconeixements entre els quals destaquen quatre Premis Max de les Arts Escèniques: dos per “Amargo”, un per “Poeta en Nueva York” i un per “El Amor Brujo”; el Premi Positano Leonide Massine de la Dansa com a ballarí i coreògraf (la més important distinció de dansa d’Itàlia) o el Premi APDE (Associació de professors de Dansa Espanyola i Flamenc d’Espanya), al costat d’Antonio Gades i Matilde Coral. A més, el públic li ha va concedir el premi al Millor espectacle de Dansa del País de les Temptacions per “Amargo” (2000) i “Poeta en Nueva York” (2002) que també va ser triat com el Millor espectacle de la dècada. En 2019 li va ser atorgada la Medalla d’Or al Mèrit de les Belles Arts.