Pilar Dolz: “L’ofici de gravar”

 

Sala d’exposicions de l’Acadèmia Nacional de Belles Arts de Sofia (Shipka St., 1. 1000 Sofia – Bulgària). Obert tots els dies, de 10.00 a 18.00 h.

Del 14 de setembre al 14 d’octubre de 2023

Inauguració: dijous, 14 de setembre, 18.00 hores

Institut Cervantes de Sofia (Bulgària) i Fundació Caixa Castelló

 

L’exposició, organitzada per l’Institut Cervantes de Sofia (Bulgària) i la Fundació Caixa Castelló, s’emmarca en les activitats organitzades amb motiu de la Presidència Espanyola del Consell de la Unió Europea, i compta amb la col·laboració addicional de l’Ajuntament de Castelló, la Diputació de Castelló, l’Ambaixada d’Espanya a Bulgària, l’Ajuntament de Sofia i l’Acadèmia Nacional de Belles Arts de Sofia.

Després de la inauguració el crític d’art, escriptor i poeta, Juan Manuel Bonet, oferirà una lliçó magistral sobre l’obra i trajectòria de l’artista Pilar Dolz.

Amb aquesta exposició les institucions organitzadores rendeixen un merescut homenatge a la trajectòria artística de Pilar Dolz i els seus esforços per donar visibilitat a l’art contemporani en la galeria Cànem de Castelló. L’ofici de gravar és una compilació de la seva obra gràfica al llarg de cinquanta anys, i del valor que dona a l’ofici de gravadora, fruit d’una activitat consolidada, sustentada en el treball intens que ha desenvolupat compaginant-lo amb el seu treball com a fundadora i directora de la Galeria Cànem de Castelló.

L’artista castellonenca Pilar Dolz neix a Morella en 1945. Va cursar estudis de dibuix i pintura a l’Escola Massana i a l’Escola de Belles arts de Barcelona, així com formació de gravat, litografia i xilografia en la secció d’Arts del Llibre de l’Escola d’Arts i Oficis de Barcelona. També a Itàlia, en la Accademia Raffaello i en el Istituto Statale d’Art, Scuola del Llibre, totes dues en Urbino; a Perusa, en la Accademia de Belle Arti Pietro Vannucci i a París en el Atelier 17, amb Stanley William Hayter, i en el Atelier Goetz.

Ha realitzat innombrables exposicions individuals a Espanya, però també a Itàlia, França, Suïssa, o el Japó, entre d’altres, sense oblidar que els seus gravats es troben en col·leccions com la del Museu de Belles arts Sant Pius V de València, al Centre de Grafica e Documentacione de San Bernardino de Urbino, la Biblioteca Nacional de Madrid, la Biblioteca Sormani de Milà o la Biblioteca de Catalunya, a Barcelona, per citar-ne alguns.