Open Call Nodus 2022

Residencia artística a Les Coves de Vinromà

 

  • Se han recibido 126 peticiones de 33 nacionalidades, procedentes de América, Europa y Asia.
  • Teniendo en cuenta la calidad y cantidad de las candidaturas presentadas, el comité de evaluación ha decidió ampliar la selección a ocho músicos.
  • Los músicos finalmente seleccionados proceden de España, Estados Unidos, Armenia, Italia, Corea del Sur, Turquía, China y Polonia.

 

Les Coves de Vinromà, 10 de juny de 2022

Fundació Caixa Castelló i l’Ajuntament de les Coves de Vinromà, amb la col·laboració de la Universitat Jaume I de Castelló, celebren la positiva acollida d’aquest nou projecte artístic posat en marxa amb la missió de promoure, expandir i innovar al repertori de la música contemporània per a compositors de tot el món.

L’open call Nodus, dirigit a compositors de totes les nacionalitats i edats, ha rebut 126 peticions, de 33 nacionalitats diferents, que realitzaran una estada d’una setmana a les Coves de Vinromà, de l’11 al 16 de juliol propers. L’objectiu principal del projecte és desenvolupar i crear nou repertori per a saxofon i percussió. Avui divendres 10 de juny ha tingut lloc la reunió dels membres del comitè de selecció que ha decidit ampliar de cinc a vuit el nombre de músics participants.

Els compositors seleccionats procedeixen d’Espanya, els Estats Units, Armènia, Itàlia, Corea del Sud, Turquia, la Xina i Polònia. Durant la seva estada hauran de desenvolupar repertori musical, i es realitzaran activitats i sessions de lectura al costat de David Moliner i Carlos Tena, per a això tindran disponibilitat total dels espais municipals per interpretar la seva música. A més, es farà un enregistrament en directe del concert el dia 15 de juliol a l’Església de les Coves de Vinromà.

Per a Mònica Nos, alcaldessa de les Coves de Vinromà, aquesta iniciativa “converteix el municipi en un focus important a través de la música avantguardista, que posa a més en valor el patrimoni cultural, natural i rural de l’interior de Castelló gràcies a l’arribada de joves talents musicals de tot el món”.

Leopoldo Monfort, gerent de la Fundació Caixa Castelló assenyala que “a través d’aquest tipus d’iniciatives es reafirma el compromís de la Fundació amb l’art actual en acollir i donar suport a músics de perfil internacional que generen un intercanvi al nostre territori, com a procés de aprenentatge i creixement cultural de la societat”. Alfredo Llopico, responsable d’activitats culturals de la Fundació Caixa Castelló, afegeix que es tracta d’una “aposta per la música actual, per la creació contemporània que estem vivint i que cal donar-hi suport. Reflecteix la societat i el pensament en què vivim a través d’uns artistes que plantegen un impuls creador”.

David Moliner i Carlos Tena, coordinadors tècnics, destaquen la varietat d’artistes que s’ha presentat, “amb moltes estètiques diferents que conviuen actualment, com a minimalisme, música concreta instrumental, música experimental, música de tall centreeuropeu i americà. Amb molta diversitat pel que fa al perfil presentat, gent molt potent amb trajectòries molt diferents, cosa que és molt motivadora. Es tracta de perfils molt eclèctics, amb estils i edats molt diferenciats, des d’artistes consolidats a músics que està acabant de formar-se i, tanmateix, amb qualitat ja molt alta, per la qual cosa ha estat molt difícil fer la selecció dels candidats”.

Per a les institucions organitzadores, aquesta iniciativa, en què la majoria dels participants no passa dels trenta anys, planteja una residència que serà molt positiva per ampliar horitzons. Afegint-hi que és molt positiu, per ser una primera edició, que aquests músics vinguin a les Coves de Vinromà ja que, a més, el públic tindrà accés a la música d’avantguarda des d’una perspectiva universal.