Espectacle de teatre-dansa de carrer

Visitants: “Olea”

 

Nit de Sant Joan a la Vall d’Uixó. Ajuntament de La Vall d’Uixó en col·laboració amb Fundació Caixa Castelló

Plaça del Centre de la Vall d’Uixó, dissabte, 25 de juny, 22.30 hores

 

Olea naix de l’arbre present en totes les cultures mediterrànies com a símbol de resistència, fortalesa i pau. La guerra sacseja la terra, s’emporta als homes i dues dones s’uneixen per a assegurar la continuïtat de la vida. Aquesta simple, però potent, premissa tix la dramatúrgia i narrativa circular de l’obra Olea. Passat i present s’enllacen en aquesta peça hipnòtica, intensa i compromesa.

Olea és un espectacle de teatre-dansa de carrer, en el qual dues dones es confronten i s’uneixen a través d’una olivera que s’utilitza com a fil conductor de la història, pel seu simbolisme i, com a eix d’unió entre els pobles de les cultures mediterrànies actuals. Dues dones, a través del moviment i la paraula, transmeten la lluita pel territori i el poder o la unió per a sobreviure en un món on els homes han desaparegut. Quan la guerra sacseja la terra i s’emporta als homes, la continuïtat de la vida depén d’elles.

L’olivera és l’arbre sempre present en totes les cultures mediterrànies antigues i actuals, com a símbol de Resistència, Fortalesa i Pau. Música, dansa, foc, poesia i escultura en joc, donen com a resultat una peça vibrant, intensa i compromesa que navega per les cultures mediterrànies i la seua evolució fins a un present i futur incert, tot això s’entrellaça en una peça breu, compacta i emocionant….

Visitants transita per l’escena artística des de 1989 i des de llavors ha fomentat la cerca de nous llenguatges escènics. El nucli de la companyia està format per Sònia Alejo, Tomás Ibáñez i José Carlos Bellver. Els seus espectacles es mouen entre el teatre de text, pirotècnia, animacions i intervencions. Han creat multitud de projectes de diferents formats, alternant i fent dialogar disciplines en les seues creacions, fonamentalment per a e espai públic.

Els seus espectacles alternen el treball en sala i carrer. Hugostein (1989), Pirates! (1991), La família Vamp (1992), Estranys en la nit (1993), Marató (2006), La mar de Gai (2008), Judith i Paul (2012), entre altres, abordant temàtiques des d’una dimensió social com els refugiats, la destrucció de l’entorn, o l’Alzheimer. Espectacles com Hugostein, Famdefoc, o Humanity Experience, incorporen la pirotècnia, un dels elements identitaris de la companyia.