Cicle “Cuencuentahucha”

Mira Rosana: “Els 40 d’Ali Babà

Sala d’Actes de l’Edificio Hucha, divendres, 18 de gener, 18.30 hores

Entrada lliure fins a completar aforament

 

Rosana Mira és cofundadora de la Companyia Engrata Teatre. Després de gairebé 18 anys de marxa i experiència en aquesta companyia dedicada especialment  a la infància, ha iniciat el seu camí en solitari, absorbint l’especialitat en Primera Infància (de 0 a 3 anys) i del Cicle d’Educació Infantil (de 3 a 6 anys). Així mateix està especialitzada en el món meravellós i fascinant de la dona, i especialment de les mares, amb espectacles i tallers pensats des d’elles i per a elles.

El principal objectiu de Mira Rosana és l’entreteniment, però també el fet de mostrar i ensenyar valors i d’aportar una educació emocional, ja que és de gran rellevància el promoure el desenvolupament emocional de nenes i nens mitjançant jocs i activitats.

Entre els seus espectacles destaca Els 40 d’Alí Babá, una obra bàsicament en clau de clown, amb llenguatge gestual i musical, dedicada infància a partir dels 4 anys, on el teatre es combina amb la dansa, acostant als més petits a les arts escèniques a través de jocs, música i ritme.

El conte d’Ali Babà és un dels contes recopilats en el llibre Les mil i una nits i narra la història de dos germans perses, Ali Babà i Cassim. Mentre que Cassim es casa amb una dona adinerada i acaba encarregant-se del negoci familiar, Ali Babà es casa amb una dona pobra i acaba sent un pobre llenyataire. Un dia, Ali Babà està recollint llenya en el bosc quan veu a un grup de quaranta lladres entrant en una cova en la qual tenen el seu tresor mitjançant la frase “obre’t sèsam” i sortint dient “tanca’t sèsam”. Quan els lladres es van, Ali Babà entra en la cova i es porta discretament un sac de monedes d’or. Quan Cassim s’assabenta de la raó de la sobtada riquesa del seu germà, acudeix també a la cova. No obstant això, l’avarícia de Cassim fa que aquest es posi nerviós i oblidi la fórmula per a sortir de la cova. Quan els lladres tornen, li troben i acaben amb Cassim. Ali Babà torna a la cova pel seu germà i li ho porta per a enterrar-lo. No obstant això, quan els lladres tornen i troben que Cassim no està, s’adonen que algú més coneix el seu secret i es disposen a trobar a aquest desconegut.

L’ensenyament d’aquesta història gira entorn de que les males accions sempre tenen un retorn. A més, també es pot entreveure que l’astúcia sempre venç sobre la pura brutalitat.

  • Espectacle teatral per a xiquets a partir de 4 anys.
  • La Fundació Caixa Castelló disposarà del personal necessari per a atendre les necessitats de tots els assistents. El públic adult, pares i acompanyants dels menors, no accedirà a la sala si l’aforament (180 espectadors aproximadament) no ho permet. Excepcionalment, i per a casos especials de menors de 4 anys, es permetrà l’accés d’un adult per a la seua atenció.
  • En el  moment d’accés a la Sala San Miguel el personal de la Fundació Caixa Castelló lliurarà als pares una identificació personalitzada del menor que accedeix a l’espai per a permetre la localització en cas que el menor desitge eixir de la Sala.
  • No es permet menjar, ni beure a la Sala. Una vegada començat l’espectacle no es permetrà l’accés a la sala i es requereix silenci per a evitar molestar al públic que gaudeix de l’espectacle.
  • L’espectacle té una durada estimada de 50 minuts.