Cicle “En primera persona”

Luis Pasamontes: “El lideratge del gregari o la importància del treball en equip després de 12 anys com a ciclista professional”

Sala d’Actes de l’Edificio Hucha, dimecres, 10 d’abril, 19:30 hores

Entrada lliure fins a completar aforament

 

Luis Pasamontes (Cangas de Narcea, 1979) ha sigut ciclista professional durant més de deu anys. Va debutar com a professional en les files de l’equip Relax-Fuenlabrada en la temporada 2003, equip en el qual va estar tres temporades. En 2008 va arribar a l’estructura de Eusebio Unzué (Caisse d’Epargne en aqueix moment, actual Movistar Team). Per a 2012 li va ser proposat passar a l’equip filial colombià, el Movistar Team Continental per a ser el capità de ruta i transmetre la seua experiència a la resta de l’equip. Ha corregut en el Tour de França, el Giro d’Itàlia i la Volta a Espanya, entre d’altres competicions.

Després de la seua experiència professional com a ciclista professional de carretera continua reptant-se en aventures sobre les dues rodes per a poder continuar transmetent el seu coneixement i que aquest puga servir a altres persones que somien amb complir els seus objectius. Ha participat en proves de ultrafondo amb Btt amb Titan Desert, Mongòlia-Bike Challenge o Madrid-Lisboa, sent el primer vencedor de la història després de recórrer els més de 790 km. en poc més de 42 hores. Com a amateur va guanyar el Trofeu Guerrita com a victòria més destacada.

Pasamontes va descobrir, en fer el salt al ciclisme professional, que havia de destacar dins de l’equip o la seua carrera no enlairaria. Va utilitzar l’estratègia per a continuar creixent i arribar a córrer les millors carreres del món i va lluitar per ser un dels gregaris més reconeguts internacionalment, demostrant que, encara que no haja guanyat cap competició, es poden fer valdre els ensenyaments per a convertir-se en ‘líder’ de vida personal i professional. Sent conscient que mai aconseguiria el podi de les ‘grans’ carreres internacionals va saber veure el seu propi potencial per a destacar dins del grup i ajudar el seu cap de files a arribar pel cap alt alt.

Després de retirar-se de l’esport professional Luis Pasamontes ve a la Fundació Caixa Castelló per a repassar el valor dels gregaris, dels homes d’equip, d’aquelles persones que componen un grup esportiu o empresarial sense les quals no seria possible aconseguir l’èxit. En l’actualitat treballa com a mentor esportiu, d’empreses i executius. És fundador del club ‘The League of Gregarious’, en el qual fusiona la bici i les relacions entre esportistes i empresaris que volen reptar-se esportivament per a viure noves experiències i adquirir aprenentatges importants per a les seues vides professionals i personals.