Lluís Ibàñez Melià: “Les nostres orquídies”

Sala d’Exposicions de Les Coves de Vinromà (Carrer de l’Hospital, 6)

Inauguració: 2 de juny a les 11:00 hores. Oberta fins al 30 de juny

Obert: dissabtes i diumenges, d’11:00 a 13:00 hores i de 18:00 a 20:00 hores. 

 

Ateneu de Natura, amb la col·laboració de la Fundació Caixa Castelló, l’Ajuntament de Les Coves de Vinromà i la Diputació de Castellón, contribueixen en la celebració del ‘Any de les Orquídies’ amb l’exposició de 46 fotos del fotògraf Lluís Ibàñez Melià d’orquídies presents al nostre territori.

 

La meitat de les aproximadament 115 espècies d’orquídies de la península es troben en la comarca castellonenca dels Ports. Lluís Ibàñez Melià explora les orquídies del territori a través del repte de fotografiar-les com si d’un treball social es tractara en posar en valor la ‘humilitat’ de les espècies autòctones per contrast a l’espectacularitat de les espècies exòtiques tropicals. Es tracta d’un projecte fotogràfic encaminat a cridar l’atenció sobre un paisatge molt fràgil que hem de conservar.

El projecte, que ha implicat la fotografia de les espècies d’orquídies que creixen en les comarques del nord de Castelló i sud de Tarragona, es va perllongar de 2009 a 2015.  La fase inicial, de documentació botànica, va donar pas al treball de recerca per a fotografiar-les sense alterar el seu entorn natural ni recórrer a efectes digitals gràcies a l’adaptació d’un equip específic amb òptiques antigues i il·luminació en exteriors.

L’exposició ha itinerat per la Comunitat Valenciana i Catalunya.