Cicle “Cuencuentahucha” al Festival de Cultura L’Ham en el Grau de Castelló
Comsoc: “Cooperem o competim”
Plaça de la Panderola, Grau de Castelló. Entrada lliure fins a completar aforament
Dissabte, 19 de maig, 18:00 hores
En Wanjana és un xic que viu en un xicotet poble del Tibet, un poble gris i avorrit en el qual no canten ni els ocells a pesar que fa poc temps el poble tenia alegria i tot era de mil i un colors. Què ha passat doncs? Cal recuperar la felicitat! Est és el repte d’En Wanjana, però també de tot el poble. Per a aconseguir-ho ha de treballar en equip ja que trobarà el camí ple de poderosos gegants, obstacles, fred i malalties, i necessitarà la teua ajuda i la del públic assistent. En Wanjana vol trobar l’ocell de la felicitat. Pots ajudar?
Ens trobem davant un espectacle musical basat en un conte tibetà sobre la història d’un poble que ha de superar tot un seguit de dificultats amb l’ajuda de la cooperació. Es tracta d’un espectacle amb jocs i danses, que interacciona amb el públic, el qual haurà d’intervenir perquè el poble en qüestió puga anar resolent les dificultats. És una activitat de caràcter constructiu que valora la importància de la cooperació Nord-Sud per a aconseguir el desenvolupament dels països.
L’espectacle “Cooperem o competim” és una producció conjunta d’Oriol Canals amb Carles Cuberes, Rah-mon Roma, Jordi Tonietti i Damià Car, que compta amb col·laboració d’Helena García en la creació de les figures d’escuma i amb la col·laboració desinteressada de Lluïssot. Va ser estrenat al setembre de 2014 a Manresa.
Comsoc és una escola de radi, productora audiovisual, editorial, companyia d’espectacles i cooperativa que ofereix tallers a través d’un grup d’animadors socioculturals i periodistes compromesos amb l’objectiu de transformar el món en un hàbitat més humà, digne i sostenible, entès com l’oportunitat d’ensenyar i aprendre dels altres, com a oportunitat per a generar coneixement col·lectiu.
Aquest espectacle es realitza en la Plaça de la Panderola del Grau de Castelló, organitzat per la Fundació Caixa Castelló en el marc del cicle habitual “Cuencuentahucha” però es modifica la ubicació per a fer-ho coincidir amb la programació del Festival de Cultura L’Ham en el Grau de Castelló.