Cicle “De Razones y Hombres”

Joan Montañés Xipell amb Ferran Sanchis: “Examen oral d’històries. L’anecdotari de Ferran Sanchis”

Sala d’Actes de l’Edifici Hucha. Entrada lliure fins a completar aforament

Dimecres, 23 de maig, 19:30 hores

 

Com colofó al taller de memòria, impartit per Ferran Sanchis i Joan Motañés, amb motiu d’Imaginària 2017 a la Fundació Caixa Castelló, es proposa una xarra col·loqui amb Joan Montañés Xipell i Ferran Sanchis en la qual es presentarà “Examen oral d’històries. L’anecdotari de Ferran Sanchis”, un treball basat en històries reals protagonitzades per homes i dones, veïns normals i corrents, que van protagonitzar fets extraordinaris pels quals podrien ser considerats personatges únics de novel·la.

Ferran Sanchis i Cardona va nàixer a Castelló el Divendres Sant de 1935. Va estudiar als Escolapis de Castelló i a l’Escola de Comerç de València. Ha sigut un fidel continuador de la biografia política del seu pare i estret col·laborador de l’emblemàtic valencianista que va ser Gaetà Huguet, arribant a ser posteriorment President de la Fundació Huguet. Va ser alumne dels primers cursos per correu que va organitzar a Lo Rat Penat Carles Salvador i, a la fi de 1960, va participar a Barcelona als cursos programats pel Secretariat de l’Obra del Diccionari.

Ciutadà lluitador per l’associacionisme, ha sigut referent del Centre Excursionista, del que va ser fundador en 1955 i posteriorment president entre 1971 i 1976. Va ser el guanyador del Tercer Premi Vicent Ventura, atorgat per les universitats valencianes.

Joan Montañés (Castelló, 1965) porta dues dècades retratant l’actualitat a través de les seues tires còmiques. Ho fa amb el nom de Xipell i, mitjançant els seus dibuixos, analitza el dia a dia polític i social castellonenc i valencià.