Taller d’Educació en Valors

ENTRAMATS: Teixint conciència

Sala San Miguel. Amb inscripció gratuïta prèvia fins a completar aforament

Dissabtes de juny, de 10:30 a 11:30 hores

 

Amb motiu de l’exposició Entramats, de l’artista castellonenca Pilar Beltrán, a la Sala San Miguel de Castelló, la Fundació Caixa Castelló proposa els dissabtes de juny el taller d’arts plàstiques “ENTRAMATS: Teixint consciència”, un taller d’arts plàstiques d’una hora de durada per a joves de 5 a 14 anys.

En el món globalitzat actual, les desigualtats, la contaminació mediambiental, l’escalfament global, la desertització, les guerres, la violència, el consum descontrolat o la sobreexplotació dels recursos són alguns dels problemes amb els quals ens trobem. El consum no sostenible, l’individualisme i la competitivitat agressiva, la importància de el ‘jo’ per sobre del ‘nosaltres’, generen actituds com la indiferència i l’apatia. La forma d’eradicar aquests problemes, de transformar de nou els valors socials i modificar les actituds dels ciutadans és a través de l’educació, en concret l’educació en valors.

Educar en valors és educar per a la vida, és ensenyar a ser empàtic, a conscienciar als xiquets dels problemes que experimenta el món actual, comprendre les seues causes i les seues conseqüències i interioritzar una sèrie de valors que ajuden a transformar-lo positivament. Per aixó es necessari que aprecien valors com el pacifisme i la no violència, els drets humans, la justícia i l’equitat, la defensa del medi ambient i la sostenibilitat, valorar la diversitat com a riquesa cultural i ser persones  compromeses, el respecte a tots els éssers humans i al mitjà natural en el qual vivim, la cooperació i solidaritat treballant en equip i col·laborant de forma desinteressada sense esperar res a canvi.

 

OBJECTIUS:

  • Treballar  valors socials i ambientals.
  • Conscienciar sobre la situació en què viuen milers de persones.
  • Aprendre a col·laborar de forma desinteressada i solidària.
  • Reciclar peces de vestir i donar-los un altre ús.

Els interessats seran distribuïts en cinc grups. Cada grup assistirà el dissabte que li indicarà la Fundació Caixa Castelló. Els grups es realitzaran en funció de l’edat dels participants per a poder ajustar el nivell del taller a l’edat.

Imparteix el taller Julia Serrano, Técnic Superior d’Animació Sociocultural.

 

Per a inscriure’s, descarregar el full d’inscripció. Pot lliurar-lo:

  • Personalment a la Casa Abadia de la Fundació Caixa Castelló (Plaça de l’Herba, s/nº, 2ª planta. 12001 Castelló).
  • Per correu postal.
  • Per correu electrònic (amb signatura del responsable del menor) al correu electrònic programacion@fundacioncajacastellon.es
  • Per a més informació pot cridar al telèfon 964 232 551