Cicle “En Primera Persona”

Boris Izaguirre: “Temps de tormentes”

ACTIVITAT CANCEL·LADA PER MOTIUS ALIENS A L’ORGANITZACIÓ. LAMENTEM LES MOLÈSTIES

 

Hi ha un moment “Boris”. Solament Boris Izaguirre és capaç de crear-ho. Té els ingredients del superfenomen supermoderno: envejat, admirat, criticat, glamuros i triumfador. Però abans de res i sobretot: protagonista.

Per açò és possible que molts creen que no ens queda gens per descobrir d’aquest comunicador d’energia inesgotable; que coneixem tot d’aquest linx veneçolà absolutament contradictori: d’una banda fascinant, intel·ligent, mordaç, dandi pur i provocador; però també estrany, perillós, taciturn, amagat i agotnat.

Boris ha demostrat coneixements i dots polifacètics únics com per a convertir-se en el fenomen de masses que li ha merescut ser considerat un dels més carismàtics homes del món de l’espectacle a Espanya. Però aquesta faceta aparentment frívola del showman provocador contrasta amb les capacitats del Boris Izaguirre escriptor que oculta un gran escepticisme i un complex món interior al que només es pot accedir a través d’aquest vessant, al que solament es pot conèixer a través de la lectura de les seues novel·les.

Haver inventat una forma de supervivència a través de la seua presència davant les càmeres és una realitat que li persegueix. Per açò és possible que molts dels quals creuen conèixer-li no sàpien que lluny de les bambalines, a resguard de focus i mirades, manté i desenvolupa una labor creativa forjada des dels 16 anys que ha cristal·litzat en una desena d’obres que, tant en el marc de la ficció com fora d’ella, es caracteritzen per disseccionar, amb una prosa personal i una agudesa inusitada, la societat, la cultura i l’època en què s’inscriuen. Quasi totes molt combatives amb la llibertat sexual, sovint molt amargues i gens complaents amb el món en què vivim.

Ara torna amb “Temps de tempestes”. A través d’aquest treball arriscat i extremadament compromès amb el qual es consolida com a escriptor i en la qual té la valentia d’explicar el temps del que és testimoni torna a Castelló per a donar-nos l’oportunitat d’escoltar-li a través del testimoniatge que recorre des dels seus primers anys a Veneçuela fins a aconseguir la fama a Espanya gràcies a la seua aparició en televisió i que, per a l’autor, recorre també de la mà la història de tots dos països, a més de centrar-se en la relació amb la seua mare i la importància que va tenir en la seua vida i en les seues decisions.