Cicle “En primera persona”

Isabel Gemio: “El meu fill, el meu mestre”

Sala de Recepcions de la Diputació de Castelló (Plaça de las Aules, 7. Castelló). Entrada lliure fins a completar aforament

Dilluns, 17 de desembre, 19:30 hores

 

Isabel Gemio va començar a la ràdio als setze anys, mentre estudiava el batxillerat. Als vint-i-u va entrar en Radio Barcelona per a presentar el seu primer gran èxit: La chica de la radio. Als vint-i-tres va debutar en TVE amb Los sabios i més tard va presentar 3×4, La tarde, Acompañame o Arco del triunfo, a més del programa Noches de amor en RNE.

En 1987 va presentar el magazín Hoy mismo en Telesur (TVE a Andalusia) i en 1993 va fitxar per Antena 3 per a portar Lo que necesitas es amor, amb el qual va aconseguir un dels grans èxits de la televisió privada. A est van seguir Esta noche sexo, Hay una carta para ti, Noche y día i Sorpresa, sorpresa, amb el qual va aconseguir un rècord històric per a la televisió espanyola.

De 2004 a 2017 va dirigir i va presentar el magazín radiofònic Te doy mi palabra en Onda Cero. Ha obtingut dos premis TP d’Or, un Micròfon de Plata, dues Antena d’Or, un Micròfon d’Or, el premi del Club Internacional de la Premsa i el Cigró d’Or. Igualment li van concedir el premi Clara Campoamor per la seua contribució als drets de les dones i l’Ondas per la seua trajectòria en ràdio.

Isabel Gemio, presideix la Fundación Isabel Gemio per a la Recerca de Distròfies Musculars i altres Malalties Rares. La Fundació va nàixer en 2008 amb l’objectiu de contribuir a accelerar la recerca en aquells aspectes biològics, fisiopatológicos, genètics o terapèutics que puguen incidir en el desenvolupament i aplicació de tractaments curativos a afectats, a més de fomentar l’intercanvi d’informació entre experts, pacients i les seues famílies, i promoure el desenvolupament de farmacologia.

La Fundació Isabel Gemio centra tots els seus esforços a finançar projectes de recerca científica, recolzant la recerca biomèdica bàsica, clínica i traslacional d’aquells grups que són capdavanters en Recerca en el nostre país, finançant íntegra o parcialment projectes que formen part de la Xarxa CIBER.

Isabel Gemio és mare de Gustavo, que pateix distròfia muscular de Duchenne, una greu malaltia muscular degenerativa. Acaba de publicar Mi hijo, mi maestro. Una escruixidora història d’amor i dolor que Isabel Gemio explica per primera vegada. Part dels drets d’aquest llibre estan destinats a la Fundació Isabel Gemio per a la recerca de distròfies musculars i altres malalties rares. Amb açò pretén ajudar a comprendre la realitat, de per si mateix difícil, que cal combatre, de la necessitat de recerca de les malalties rares, única eixida per a detenir aquestes cruels malalties considerades encara com a incurables per la ciència mèdica.