Felipe Garín Llombart: “Història de l’Art Valencià”

Sala San Miguel de la Fundació Caixa Castelló (carrer d’Enmig, 17. Castelló). Entrada lliure fins a completar aforament

Dilluns, 3 de desembre, 19:30 hores

 

Felipe Garín Llombart presenta a la Sala San Miguel de la Fundació Caixa Castelló l’actualització de l’obra del seu pare, Felipe Garín Ortiz de Taranco, “Historia del Arte Valenciano”, on posa de manifest la importància de la cultura i l’art realitzat a la Comunitat Valenciana, la seua aportació i influències amb altres corrents pictòrics i la gran petjada que han deixat artistes valencians.

Per a Felipe Garín, la Comunitat Valenciana permet fer una gran obra d’aquest tipus perquè té una història molt prolixa d’aportació a l’art sense interrupció, només amb alts i baixos. A més analitza el caire valencià obert de donar i rebre, convertint la Comunitat Valenciana en un espai de confluència i trànsit de molts artistes.

A la xarrada participarà també amb la participació del Vicepresident Primer de la Diputación de Castellón, Vicent Sales i del catedràtic de la Universitat Politècnica de València, Juan Bautista Peiró.

Felipe Garín és investigador i acadèmic. Va treballar des de 1985 en el Patronat del Museo del Prado, museu del que va ser director entre 1991 i 1993 i del que actualment ocupa el càrrec de director honorari.

Poc després de llicenciar-se en Dret va ser nomenat director del Museu San Pius V de Belles Arts de València l’any 1969. Entre 1972 i 1987 va dirigir també el Museu Nacional de Ceràmica González Martí, de la mateixa ciutat. En 1970 va guanyar la càtedra d’Història de l’Art de la Facultat de Belles Arts de la Universitat Politècnica de València.

De 1976 a 1979 va exercir com a comissari nacional de Museus i Exposicions i com a sotsdirector general de Museus i, a partir de 1993 tornaria a València per a dirigir diverses societats estatals de suport a l’art i seria nomenat coordinador de l’Institut de Conservació i Restauració de Béns Culturals del Ministeri de Cultura, sent-ho fins a 1995. Aqueix mateix any se li nomenaria director de l’Institut Cervantes a Roma. En 1996 seria designat com a director de l’Acadèmia d’Espanya a Roma i en 2002 com a president de la Societat Estatal per a l’Acció Cultural Exterior, càrrec que ocuparia fins a desembre de 2004. Va ser director des de 2011, fins a la seua jubilació, del Consorci de Museus de València.