I Convocatòria de Medi Ambient i Desenvolupament Sostenible

 

  • La iniciativa, dotada amb 20.000 euros, està dirigida a entitats privades no lucratives que desenvolupin la seva labor a la província de Castelló i l’activitat de la qual estigui relacionada amb l’àmbit mediambiental.
  • El termini de presentació de la sol·licitud estarà obert des de l’1 fins al 21 de setembre i podrà realitzar-se de manera online.
  • Les bases de la convocatòria podran consultar-se en les webs de Bankia En Acción i Fundació Caixa Castelló

 

Bankia i Fundació Caixa Castelló llançaran el mes vinent de setembre la ‘I Convocatòria de Medi ambient i Desenvolupament Sostenible’, amb l’objectiu de secundar amb 20.000 euros projectes mediambientals a la província de Castelló compromesos amb el desenvolupament sostenible i la conservació de la naturalesa.

La convocatòria, que estarà oberta a partir del pròxim 1 de setembre i fins al 21 d’aquest mateix mes, va dirigida a recolzar projectes que fomenten la conservació, el restabliment i l’ús sostenible dels ecosistemes terrestres, marins i d’aigua dolça; que ajuden a reduir i reciclar residus, especialment els plàstics; i que fomenten la innovació tecnològica encaminada a reduir o evitar el mal ambiental. Entre altres aspectes, es valorarà positivament l’impacte en la reducció de petjada de carboni.

Les ajudes seran destinades a entitats privades no lucratives, els estatuts de les quals reflexen fins de protecció de la naturalesa i el medi ambient a la província de Castelló. Les sol·licituds podran presentar-se de manera online a través de les webs de Bankia En Acción y Fundació Caixa Castelló.

Els projectes seran valorats per un jurat compost per representants de la Fundació, de Bankia i d’una assessoria tècnica especialitzada, i la resolució es donarà a conèixer al novembre.

El director corporatiu de la Territorial de Bankia a València i Castelló, Jaime Casas, ha destacat que “en l’actual crisi provocada pel Covid-19 és necessari replantejar-nos el nostre futur com a societat i això no ho podem plantejar sense una perspectiva verda”. “Per això, des de Bankia volem contribuir al fet que aquesta sortida sigui el més sostenible possible en termes mediambientals i volem fer costat a totes aquelles associacions que treballen amb aquest objectiu”, ha afirmat.

El president de Fundació Caixa Castelló, Juan Antonio Llopis, ha assenyalat que “El medi ambient ha estat sempre, i no sols ara, una de les inquietuds socials de la Fundació Caixa Castelló. Per a això, a més de gestionar espais d’alt valor ecològic, continuarà executant projectes d’educació ambiental, formació i informació mitjançant cursos i cicles específics amb l’objectiu de desenvolupar iniciatives tendents a la protecció, promoció, conscienciació i conservació de l’entorn natural. Aquesta convocatòria servirà per a reforçar aquesta línia de treball”.

Aquesta convocatòria s’emmarca dins de la col·laboració anual que Bankia manté amb Fundació Caixa Castelló i gràcies a la qual han posat en marxa enguany la cinquena ‘Convocatòria d’Acció Social’ destinada a donar suport a projectes socials a Castelló.