Fundació Caixa Castelló participa, per primera vegada, en les jornades professionals Festival Loop de videoart

 

  • És la primera fira a nivell mundial dedicada exclusivament al vídeo art.
  • En la trobada s’ha plantejat la qüestió de quins són les pràctiques que ajuden al fet que les institucions artístiques cresquen
  • A més del tècnic de cultura de la Fundació Caixa Castelló, en la trobada van participar el curador iranià Arash Fayez, la curadora de Letònia Madara Enzele i l’artista visual i d’instal·lacions israeliana-estatunidenca Irit Batsry, sota la coordinació del curador espanyol Mario Gutiérrez Cru. 

    Fundació Caixa Castelló, a través del seu tècnic de cultura Alfredo Llopico, han participat dijous passat, 23 de novembre, en les trobades professionals organitzades durant l’actual Festival Loop. Loop és un important festival de videoart que se celebra anualment a Barcelona des de que va nàixer en 2003. És la primera fira a nivell mundial dedicada exclusivament al vídeo art. Cada any, Loop acull a professionals i públic, en una trobada en el qual s’exploren les últimes novetats en l’àmbit de la imatge en moviment, i en el qual es pot veure el treball de creatius nous i consagrats que utilitzen el vídeo com a principal eina d’expressió. El Festival Loop dura 10 dies i inclou projeccions, exposicions, concerts, xarrades i altres esdeveniments en directe en nombrosos llocs de la ciutat.

    En aquest encontre professional l’objectiu ha sigut la reflexió entorn de la programació de performance i vídeo art en les institucions artístiques, i les formes en què les institucions faciliten o limiten el vídeo i l’art escènic, analitzant el seu paper en el foment d’aquestes pràctiques artístiques i la innovació dins dels marcs institucionals. L’objectiu d’aquesta trobada és dialogar entre diferents mirades professionals per a reflexionar al voltant de la implicació institucional en la programació de performance i videoart, plantejant la qüestió de com aquestes pràctiques ajuden al fet que les institucions artístiques cresquen. Cal tindre en compte que la Fundació Caixa Castelló programa des de fa ja nou anys les seues Jornades de Performance Fundació Caixa Castelló que s’han convertit en una de les cites imprescindibles de la programació de la Sala Sant Miquel de Castelló.

    A més del tècnic de cultura de la Fundació Caixa Castelló, amb l’assistència del gerent de la Fundació Caixa Castelló, Leopoldo Monfort, en la trobada van participar el curador iranià Arash Fayez, la curadora de Letònia Madara Enzele i l’artista visual i d’instal·lacions israeliana-estatunidenca Irit Batsry, sota la coordinació del curador espanyol Mario Gutiérrez Cru.

 

Copyright de las imágenes de Carlos Collado