Cicle Cuencuentahucha d’espectacles de teatre per a públic familiar
La Negra: “El árbol del Teneré”
Sala Sant Miquel de la Fundació Caixa Castelló (Enmig, 17. Castelló). Divendres, 8 de desembre, 18.30 hores.
Entrada amb reserva prèvia gratuïta, per a públic a partir de sis anys, prement ací
L’arbre del Teneré és una acàcia enmig del desert del Sàhara, que durant molt de temps va ser considerat l’arbre més solitari i aïllat de la terra. Però l’arbre del Teneré no sempre va estar sol. Fa milions d’anys en eixe mateix lloc, just on està ell ara, vivien altres arbres com ell i plantes i animals salvatges i aigua. Sobretot, aigua.
Però va arribar la desertització i l’acàcia va passar dècades de soledat fins que, a principis del segle XX, una caravana de tuaregs en direcció a Níger el va descobrir i va passar a ser un arbre venerat. En 1974, un conductor embriac va xocar contra ell i va posar fi a la seua vida.
Al nostre arbre del Teneré li encanta recordar eixe temps, també li agrada ballar i moure’s amb el vent. Fins i tot rebre visites de caravanes de Tuareg enmig de la nit, o de caminantes extasiats pel sol que busquen un poc d’ombra sota les seues branques. La història del nostre arbre del Teneré és un conte d’arrels, llums i ombres.
El árbol del Teneré es va estrenar en 2021. Es tracta d’una producció realitzada en col·laboració del Centre Dramàtic Nacional amb el Centre Internacional del Titella de Tolosa (Topic) que naix d’un exercici d’investigació dins del programa Graners de Creació 2020-2022, amb estrena nacional en Feten 2022.
- És un espectacle de teatre d’objectes, ombres i dansa de 60 minuts de duració.
- L’espectacle és en castellà per a públic familiar a partir de 6 anys.
- Es prega arribar amb suficient antelació, ja que una vegada iniciada la funció no es permetrà l’accés a la sala.
Aquest espectacle ha sigut produït per La Negra, la productora de teatre creada per l’actor i productor Carlos Amador en 2017 amb el propòsit de crear espectacles de teatre per a la infància i la joventut mitjançant l’ús d’un llenguatge poètic, visual i una proposta escènica contemporània que es basa en l’experimentació i la reflexió. El seu primer espectacle En els núvols es va estrenar en la Mostra Internacional Mim de sueca en 2017 i ha passat per festivals com per exemple FIET de Mallorca, Mostra de Titelles de la Vall d’Albaida o FETEN a Gijón, a més de fer una gira per gran part del territori nacional i formar part de la programació del Centre Dramàtic Nacional en 2019.
Nautilus, 20.000 llegües de viatge submarí, la segona producció de la companyia es va estrenar al novembre de 2019 i ha aconseguit molts reconeixements com el premi FETEN pel seu proposada original i conscienciació mediambiental, així com la “R” d’espectacle recomanat de la Xarxa Nacional de Teatres, el premi del públic al millor espectacle en Titirimurcia i millor espectacle per a públic familiar en la Mostra de Teatre d’Alcoi. Cal afegir que aquest muntatge ha aconseguit posicionar a la companyia com a referent en el teatre d’objectes per a públic infantil i familiar en l’àmbit nacional.