Guille Vidal-Ribas & Javi Casado: “Transmissions: Conferència ballada sobre danses urbanes”

Sala Sant Miquel de la Fundació Caixa Castelló (carrer d’Enmig, 17. Castelló).

Dijous, 30 de setembre, 19:30 hores. Amb la col·laboració de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esports de la Generalitat Valenciana

Pot reservar entrada gratuïta (2 per persona) a través del correu electrònic cultura@fundacioncajacastellon.es, facilitant el seu nom i telèfon de contacte.

 

Transmissions és una conferència ballada que combina música, vídeo, fotografia, paraula i moviment en viu per explicar les danses urbanes en totes les seves dimensions. Ofereix un discurs dinàmic i accessible a tots els públics, siguin joves o adults, i pot desplegar-se tant en sala com en espais no convencionals.

En comptes d’oferir un mer catàleg d’estils de ball o una cronologia de fets històrics, Transmissions connecta passat i present per descobrir quins són els eixos transversals que permeten comprendre les danses urbanes, sigui observant una festa dels 70 al Bronx o el darrer challenge a Tik Tok. On, quan i per què es van generar aquestes formes d’expressió? Quins missatges comuniquen? Com van arribar a casa nostra? Aquestes són algunes de les qüestions que planteja la conferència, així com l’impacte que han tingut no només en l’àmbit de la dansa sinó també en el conjunt de la cultura popular de finals del segle XX i l’actualitat.

Transmissions neix l’any 2015 en detectar en el públic la necessitat de comprendre millor la cultura Hip Hop en general i les danses urbanes en particular.

Els ballarins Javi Casado i Guille Vidal-Ribas, en coproducció amb el Mercat de les Flors i el HOP Festival, creen aquest projecte de divulgació amb l’objectiu d’explicar i recompondre la història de les danses urbanes, amb èmfasi en els processos culturals i els valors humans i artístics que les articulen.

La pràctica de les danses urbanes, nascudes a mitjans dels 60 als Estats Units, s’ha estès per tot el planeta: comunitats d’arreu, tot i les seves diferències, es troben avui en aquest extraordinari fenomen de la cultura popular contemporània i segueixen expressant la seva identitat per mitjà de la música i el ball.

Transmissions ofereix al públic l’oportunitat de submergir-se en el context original de les danses urbanes per comprendre el seu present i visibilitza el seu potencial com a eina de regeneració social, política i artística tant als carrers com als escenaris.