Fundació Caixa Castelló i CaixaBank aporten 100.000 euros a 36 entitats de caràcter social

 

El dia 9 de novembre va tenir lloc l’acte de tancament de la Convocatòria d’Acció Social en la seva edició 2022, contemplada en el conveni de col·laboració entre Fundació Caixa Castelló i CaixaBank, en el qual les dues entitats han aportat un total de 100.000 euros.

Durant l’esdeveniment, el gerent de l’entitat castellonenca, Leopoldo Monfort, i el director de l’àrea de Castelló de CaixaBank, Juan Antonio Pons, van posar en valor el treball realitzat per les diferents associacions, tant pels professionals com pels voluntaris. Mitjançant imatges facilitades per les associacions participants va quedar plasmada la dedicació i l’esforç que, de manera exemplar, dona resposta a les necessitats de diferents col·lectius oferint uns serveis o propostes de millora de les seves condicions socials.

S’han rebut 51 propostes i s’ha pogut comptar amb 6 entitats que participen en la convocatòria per primera vegada. Després de la valoració dels projectes es va acordar que 36 serien les entitats que comptarien amb el suport econòmic acordat.

En aquesta edició les línies prioritàries establertes per les bases de la convocatòria van ser els projectes dirigits a la creació d’ocupació, atenció a refugiats o els projectes dirigits al desenvolupament local. Aquests projectes tenen com a beneficiaris, especialment, persones amb difícil ocupabilitat, refugiats, joves, parats de llarga durada i persones dependents amb necessitat d’assistència, està previst que puguin beneficiar-se d’aquestes iniciatives al voltant de 27.000 persones.

Vanesa Marí Corella, presidenta de l’associació de Famílies i Persones Sordes de la província de Castelló, va parlar en representació de les diferents associacions després del lliurament de diplomes que, a més d’agrair, representen la importància del compromís amb el treball, amb la diversitat i amb la societat.

Es va concloure l’acte amb un agraïment per part de Fundació Caixa Castelló, CaixaBank i en nom de totes les associacions a David Monterde, responsable d’Acció Social en Fundació Caixa Castelló per tots els seus anys de treball en l’entitat castellonenca.

S’anima a les associacions de la província a presentar els seus projectes en les pròximes convocatòries.