XXIX Mostra de Teatre. Reclam 2021 

Emilio Manzano: “Proyecto Pueblo/Pubertad”

 

Dijous, 25 de novembre, 19.30 hores. Sala San Miguel de la Fundació Caixa Castelló (Enmig, 17. Castelló).

Reserva de les invitacions al correu cultura@fundacioncajacastellon.es

 

‘PUBERTAT’ és la primera part de la trilogia PROJECTE POBLE, una proposta que es va desenvolupar quan Emilio Manzano va guanyar la beca Proszenia de Getxoarte 2018.

El creador Emilio Manzano qüestiona amb aquesta obra experimental l’origen, les arrels, els costums, el folklore i l’habitar dins de la psique individual i col·lectiva. L’espai sonor és símbol important que crea diferents ambients i paisatges, mantenint un diàleg constant amb els elements visuals i les accions que transiten en l’escena. Amaia Miranda, en la seva recerca, desenvolupa sons que van des del més formal fins a l’experimentació, creant una dramatúrgia musical que és part de la narrativa essencial de la peça.

El cos transita de forma instal·lativa per diversos estats, a vegades només i altres vegades amb un grup de cossos que actua com a generador de significats i adquireix una càrrega simbòlica amb tots els elements que li envolten, activant els objectes i els verbs que se succeeixen en l’escena.

L’espai lumínic té la seva pròpia dramatúrgia i genera una narrativa poètica, crea diferents atmosferes i textures en l’escena, que fa que sigui part intrínseca de la peça.

Tots els elements s’ocupen d’empoderar la imatge total, i exciten el subconscient per a commoure a la persona espectadora i activar narratives i diàlegs interns, amb la fi e debatre després en comunitat. Una proposta d’art viu, poètic i plàstica en la qual les imatges estan carregades de significats; construïdes amb signes i objectes que tenen relació amb les tradicions del poble i que adquireixen altres significats.

 

 

Emilio Manzano (Martos, Jaén 1988) és director d’escena, dramaturg i creador. Màster en art contemporani, tecnologia i performance de la UPV (Universitat del País Basc). Es llicencia en direcció escènica i dramatúrgia a l’Escola Superior d’Art Dramàtic de Múrcia (2008-2012). Director de la companyia Camp/0/.

El treball d’Emilio Manzano es fonamenta en la  recerca de nous llenguatges escènics i l’aportació d’altres camps d’estudis i treball per a la creació de peces escèniques mitjançant el suport tecnològic i la cerca de les relacions amb el subjecte i objecte, significats i significants que generin un estat en l’espectador sense buscar un únic missatge, sinó la seva multiplicitat de lectures i estimular l’inconscient per a generar un dialogo intern.

Ha dirigit nombrosos muntatges escènics entre els quals destaquen: “I Spoken Word Bilbao Internacional en l’Azkuna Zentroa Bilbao” (Bilbao, 2018),  “La culpa de tot la té War Disne,I?”, estrenada en el Teatre Circ de Múrcia en 2018,  “Asèptic”, en el Festival de Trobades Concentrades de Sevilla en 2018, “I després?” estrenada en la BrucknerFest de Linz, Àustria en 2017, “El venedor”, de Fulgencio Martínez Lax estrenada en el Teatre Romea de Múrcia en 2016, “Pràctica d’una truja” en el Centre Párraga de Múrcia en 2014.