Cicle Cuencuentahucha d’espectacles teatrals per a públic familiar

Buble factory: “Anima Bubble”

 

Divendres, 5 de novembre, 18.30 hores. Sala San Miguel de la Fundació Caixa Castelló (Enmig, 17. Castelló).

 

David Vega és mestre de les pompes. Presenta als espectadors tota una sèrie de figures a través de bombolles de sabó. Amb això mostra com el que al principi sembla impossible pot arribar a fer-se realitat en orientar-se en la perspectiva correcta i el camí adequat.

Des d’aquesta idea planteja petits experiments, experiències pròpies, divertides històries de grans artistes que van ser més enllà i es van marcar un repte. Gràcies a això és capaç de realitzar colossals construccions fabricades amb membranes de sabó 20.000 vegades més fines que un pèl humà, arribant a la conclusió que res és impossible perquè tot pot estar a l’abast del que s’atreveixi a intentar-ho.

Gràcies al suport d’una taula de llum aconsegueix donar colorits únics a les seves escultures de sabó, una fantasia de pompes sobre una finestra on crea melodies a través del moviment de les esferes efímeres, canons d’ones d’aire que viatgen per l’escenari com a cèrcols de fum produint efectes sorprenents en col·lidir amb pompes enormes que donen lloc a figures flotants de tan grans gegants. Pompes farcides amb fum, heli, vapor d’aigua… però també pompes plenes de pompes que giren les unes dins de les altres, boles d’escuma plenes de milers de microbombolles que poden esculpir-se per a donar lloc a noves formes o remolins de fum que ascendeixen a l’interior d’una bombolla per a convertir-se en foc.

La música i els efectes de so contribueixen en aquesta experiència de divulgació sobre bombolles de sabó que acaba per convertir-se en una performance poètica, sense que els espectadors necessàriament s’hagin d’adonar, perquè aquest caminar sense adonar-se també és part del procés cap a l’impossible.

Bubble Factory és una companyia de teatre amb bombolles de sabó creada per David Vega, fundador de l’extinta Made in Sabó amb la qual va portar les seves obres durant 9 anys al públic nacional i internacional. La creació no seria possible sense l’equip tècnic i artístic que l’envolta: Juanfran Daurat (director artístic), David Vega (actor, escriptor i productor), Iván González (director tècnic), Laura García (actriu), Paula Ruiz (actriu), Sofía Novoa (actriu), Marisol Ardoy (actriu), Marí Zabaleta (il·luminador), Luis López (compositor), Isidro Mariño (cartells), Eva Suárez (tècnic en gira), Jhis Escobar (atrezzista i escenògraf), Mónica Cañete (vestuari), Sergio Utrilla (assistent) i molts altres més.

El gran repte de la companyia és el desenvolupament i perfeccionament de la tècnica per a crear les més complexes i originals bombolles de sabó, sense descurar tampoc l’evolució i creació de les seves obres teatrals, en el seu afany per contar històries perquè el públic aprengui o, almenys, senti de manera diferent allò que pensaven que ja sabia.

Bubble Factory treballa habitualment fora d’Espanya, tant a l’Índia, Suècia, Estònia, Finlàndia, el Brasil, França, Andorra, Portugal, el Marroc. David Vega és, a més, posseïdor del Rècord Guinness (2009) per la cadena de bombolles de sabó més llarga del món.