Cicle “Art, Innovació i Tecnologia”

David Moliner: Telefunken bt 30207

Sala San Miguel, divendres, 15 de desembre, 19:30 hores

Invitacions a arreplegar a la Casa Abadia de la Fundació Caixa Castelló o al telèfon 964 232 551

Activitat organitzada en col·laboració amb la Diputació de Castelló

 

David Moliner (Castelló, maig de 1991) és un músic i artista polifacètic que combina la composició amb la percussió solista i el teatre musical, ambdues a alt nivell. La seua estètica està centrada en l’explotació del drama, del músic com ser expressiu, emmarcant-se en la vessant de creació avantguardista que destaca principalment a Berlín i París (centres de gravitació artística europea), i va camí d’afermar-se en la resta d’Europa.

En Telefunken bt 30207, el concert-performance que realitzarà a la Sala San Miguel de la Fundació Caixa Castelló el divendres, 15 de desembre, a les 19:30 hores, el percussionista és alhora actor. Mitjançant una ràdio i la seua sintonia David Moliner caracteritza la música que es presenta a la ràdio a través de l’expressió corporal i la pròpia música.

Telefunken bt 30207 és un espectacle d’art total en el qual s’interroga sobre el concepte de música i es plasma com a concepte purament volàtil que influeix en el nostre quefer diari i en les nostres emocions quotidianes, tals com la por, el plaer, la diversió, la tristesa, la sorpresa, el menyspreu, l’abatiment, la burla, el tràngol, l’orgull o la malenconia.

David Moliner Andrés ha donat nombrosos recitals com a percussionista/artista freelance per tota Europa, amb obres de José Luís López López, Jesús Torres, Iannis Xennakis, Bach, Sarhan, Mache, Brian Ferneyhough, Philippe Manoury, Karlheinz Stockhausen, Bruno Mantovani, entre uns altres, i el propi autor.

Va estudiar composició en el Conservatori “Salvador Seguí” de Castelló de la Plana amb Voro García. A Madrid va ampliar els seus estudis de composició amb José Luís Tora i Alberto Posades, així com a la Haute École de Musique de Genève (Ginebra), amb Pascal Dusapin, amb qui manté una estreta amistat i a qui considera el seu vertader mestre. Posteriorment va finalitzar els seus estudis superiors becat per la UDK Berlín ampliant els seus estudis de composició amb Elena Mendoza. Ha sigut distingit amb les beques del Premi Dávalos Fletcher, III Premi de música i composició Moros d’Alqueria, Stipendium-Prize Universität der Künste Berlín 2016, així com del Vibraphone International Italy Competition, (2016). Actualment resideix a Berlín.

Les seues últimes actuacions han tingut lloc en prestigioses sales com la Konzerthausplatz de Berlín, o el Teatre Filarmonía d’Oviedo, entre d’altres. Com a compositor la seua música ha sigut molt valorada per músics de la talla d’Arditti String Quartet, Ensemble Recherche, Juanjo Guillem, Michael Jarrell, Frank Bedrossiaen, Pascal Dusapin, Elena Mendoza, Klanfgorum Wien, Ensemble Intercontemporain, Miquel Bernat, Daniel Barenboim i músics de la Berliner Philarmoniker, entre d’altres.

Les seues obres són publicades per l’editorial de París BabelScores. És professor d’harmonia, història de la música, educació auditiva i improvisació a nivell superior en el Centre Superior Progrés Musical de Madrid i professor d’Art Dramàtic aplicat a la interpretació musical solista a nivell de màster superior al Centre Superior Katarina Gurska de Madrid.