Cicle de xarrades-col·loqui “En primera persona”

Christina Rosenvinge: “Debut: cuadernos y canciones”

Divendres, 27 de setembre, 19.30 hores. Sala d’Actes de l’Edifici Hucha.

En col·laboració amb la Diputació de Castelló.

Entrada lliure fins a completar aforament.

 

Christina Rosenvinge, cantautora espanyola d’ascendència danesa, de música rock/pop i indie presenta a Castelló el seu Debut literari en Ramdom House. Es tracta d’un treball en el qual presenta més de vint-i-cinc anys de cançons i recorre els llocs, els relats i les reflexions que subjauen a les seues lletres. Una obra en la qual es creuen les referències literàries, musicals i artístiques que han influenciat la seua obra que tanca amb «La palabra exacta», un assaig en el qual indaga en l’art d’escriure cançons, una reflexió sobre els secrets d’embastar paraula i melodia en el vers cantat.

Chistina Rosenvinge desenvolupa ja una carrera musical de tres dècades amb col·laboracions amb artistes com Sophie Calle, Benjamin Biolay o Lee Ranaldo i Steve Shelley (Sonic Youth). Va començar amb 15 anys com a cantant en Ella y los Neumáticos, grup punk que va formar part de la moguda madrilenya a principis dels 80. Posteriorment, al costat d’Álex de la Nuez va formar Álex & Christina, passant a fer un pop naïf d’influència francesa del qual Christina era co-compositora al costat d’Álex. Van tindre una repercussió enorme amb el segon single Chas y aparezco a tu lado produït per Nacho Cano, la qual cosa els va permetre gravar dos àlbums de gran èxit de públic i repercussió mediàtica abans de separar-se a principis de la dècada dels 90.

Després es va llançar en solitari, es va allunyar del comercial i  després de topar-se a Espanya amb la incomprensió dels seus primers discos,  es va instal·lar a Nova York on va aconseguir situar-se en l’epicentre del pop alternatiu fins al seu retorn a Espanya en 2006.  Reconeixements com el ‘Premi Artista Revelació Ràdio 3’ en 1993; el ‘Premi Nacional de les Músiques Actuals’ en 2018, atorgat pel Ministeri de Cultura i Esport; i el ‘Premi Nacional de les Músiques actuals’ també en 2018, entre altres guardons evidencien l’enorme reconeixement i la trajectòria inconformista de Christina Rosenvinge que són considerats ja un valor entre les noves generacions.