Cicle de xarrades-col·loqui “En primera persona”

Pare Ángel: “Un món millor és possible”

Dimarts, 15 d’octubre, 19.00 hores. Saló de Recepcions de la Diputació de Castelló (Plaça de les Aules, s/nº. Castelló).

Entrada lliure fins a completar aforament.

 

El Pare Ángel (Mieres, 1937) porta més de cinquanta anys dedicant-se a ajudar els que més el necessiten. És fundador de l’ONG Mensajeros de la Paz. La seua incansable labor a favor de col·lectius socials en risc d’exclusió ha sigut mereixedora de molts premis, entre altres el Príncep d’Astúries de la Concòrdia en 1994.

La seua labor filantròpica es va iniciar en 1962 després d’una visita a l’Orfenat d’Oviedo. Assentat a Madrid, des de la seua parròquia, Sant Antón, ha emprés diverses iniciatives solidàries. L’església roman oberta les vint-i-quatre hores del dia amb la finalitat de poder allotjar a persones sense sostre, oferint-los desdejuni. En 2016 va obrir el restaurant Robin Hood, que té la particularitat de ser un establiment convencional durant el dia que, a partir de les set de la vesprada, ofereix sopar gratuït a persones desfavorides.

En “Un món millor és possible” el Pare Ángel ens dóna a conéixer la seua trajectòria personal i la de Mensajeros de la Paz, descobrint-nos el camí que va prendre per a arribar fins on està ara, compartint tot el que ha aprés en aquests anys i les seues reflexions sobre la situació actual del món.

Es tracta en definitiva d’una reflexió sobre com hui dia el món és molt millor del que era fa dos-cents anys, cinquanta, i fins i tot fa vint. No obstant això, i malgrat tots els progressos realitzats i aconseguits, el Pare Ángel planteja molts àmbits en els quals cal treballar, sobretot en qüestions clau com la immigració, la pobresa extrema, la violència de gènere o l’homofòbia.

Per a això mostra, amb l’ajuda de dades i gràfics, com ha progressat la societat en les últimes dècades i per què continuarà progressant de manera positiva en el futur.