Cicle “Un encontre d’estudiantes”

Alberto Coto: “Multiplica les teues intel·ligències i aprén jugant”

Dimarts, 7 de maig, 10.30 hores

Amb reserva gratuïta prèvia, per a grups d’estudiants a partir de 10 anys, fins a completar aforament a través del telèfon 964 232 551 · programacion@fundacioncajacastellon.es

 

De la mà d’Alberto Coto (heptacampeón del món i Rècord Guinness en càlcul mental) la Fundació Caixa Castelló planteja la importància de potenciar cadascuna de les intel·ligències que l’ésser humà posseeix, per a ser una persona més realitzada i feliç. A partir del funcionament del cervell i els seus “departaments” es planteja en aquesta trobada el concepte i funcionament de cadascuna de les 9 intel·ligències humanes que Vedat defineix a través de  exercicis per a potenciar-les, i un test per a mesurar la fortalesa en cadascuna d’elles.

L’asturià Alberto Coto García va nàixer a Lada en 1970. Amb sis anys ja demostrava capacitat per al càlcul. Amb el pas dels anys i gràcies a una enorme inquietud pel càlcul i per l’enfortiment del cervell, va anar desenvolupant la seua capacitat, arribant a convertir-se en la persona més ràpida del món fent càlculs mentals, certificat pels seus diversos títols de Campió del Món.

L’habilitat d’Alberto per al càlcul parteix d’una base innata, segons els psicòlegs que li han estudiat, atés que aconsegueix sumar a més de 5 dígits per segon, sent la suma l’operació més neta dins del càlcul per no reflectir-se com en altres operacions les propietats dels números, descobrint que la seua velocitat de càlcul superava a la de calculistes famosos haguts durant els segles XIX i XX, alguns d’ells estudiats per prestigiosos psicòlegs, com Alfred Binet. Durant els últims anys s’ha dedicat a perfeccionar amb tècniques la seua habilitat.

Està considerat un dels més grans calculistes de la història i el que més títols ostenta actualment, com demostren els seus 7 títols de campió mundial, aconseguits entre 2004 i 2010, i les seues tres medalles (dos ors i una plata) en la passada Olimpíada de l’Esport Mental (Istanbul 2008), i fins a 14 ocasions va batre rècords mundials “Guinness”.

Coto, que és assessor laboral, fiscal i comptable de professió, ha demostrat les seues habilitats mentals a través de més de dues mil conferències en centres d’ensenyament primari, secundària i universitària. També ha donat nombroses ponències per al món empresarial exposant els seus mètodes i tècniques, buscant sempre motivar al públic quant als números i a les matemàtiques es refereix.