Cicle Cuencuentahucha d’espectacles per a públic familiar

XA! Teatre: “Nius”

Divendres, 28 de juny, 18.30 hores. Sala Sant Miquel de la Fundació Caixa Castelló (Carrer Enmig, 17, Castelló).

Entrada lliure amb reserva d’invitació gratuïta clicant ací

 

“Nius” ens presenta una aventura de Tereseta i Poso, una obra que reflexiona sobre el paper de les persones majors en la vida quotidiana i la seua visió dels conflictes socials. Amb una barreja d’humor i tendresa, l’obra utilitza l’experimentació escènica i un ritme que oscil·la entre la calma i l’acceleració, marcat pel caminar amb bastó dels personatges majors i les peripècies i acrobàcies amb les quals enfronten els problemes. La producció fa ús de tècniques de circ i una gran dosi d’imaginació per contar la seua història.

En aquesta ocasió, Tereseta i Poso, dos entrañables avis, es troben desnonats i sense poder accedir al seu llar. Com moltes persones en el món actual, lluiten per no perdre la seua casa, el seu niu. No obstant això, si no aconsegueixen mantenir el seu llar, hauran de buscar un nou lloc on viure.

L’objectiu principal de l’obra és connectar amb l’espectador de manera profunda i emocional, superant les barreres lingüístiques i culturals. L’obra convida al públic a involucrar-se amb els personatges i la seua història a través de números de circ plens de bogeria i diversió.

Duració: 50 minuts
Públic: Per a tots els públics
Gènere: Teatre de carrer, circ i màscara
Direcció: Jordi Collado
Vestuari: Svetlana Bokhan
Intèrprets: Alba Blanco i Xavi Castelló

L’obra promet una experiència commovedora i entretinguda, destacant la resiliència i creativitat dels personatges majors en un context d’adversitat, tot això amb un toc d’humor i tendresa que convida a la reflexió i l’empatia.

XA! Teatre està format per Xavi Castelló i Alba Blanco, dos artistes que es van conèixer el 2010 durant la producció de “Words of Love” de Synergic Art Hub, dirigida per Mima Jankovic. Inspirats per aquesta experiència, van decidir unir els seus talents i començar a treballar junts. La seua primera creació conjunta va ser “Zapatos en el Aire”, un espectacle basat en un conte original d’Antoni Castelló que narra la història d’amor entre un sabater amb vertigen i una equilibrista que no vol tocar el terra amb els peus.

Des del seu estrena, “Zapatos en el Aire” ha sigut un èxit rotund, commovint audiències de totes les edats. Impulsats per la recepció positiva del seu espectacle van decidir explorar l’humor amb “The Audition”. Aquest espectacle ha rebut premis i ha marcat la internacionalització de la companyia, rebent elogis tant del públic com dels professionals del sector.

El reconeixement i l’èxit de XA! Teatre els va portar a una coproducció amb 23Arts, una de les distribuïdores de teatre-circ més prestigioses a nivell internacional, i altres institucions com l’Institut Valencià de Cultura, l’Institut d’Estudis Baleàrics i el festival FitCarrer de Vila-real. En aquesta nova aventura, compten amb la direcció de Biel Jordà, fundador del Centre d’Investigació Escènica de Mallorca.

El resultat d’aquesta col·laboració és “Aigua”, un espectacle poètic que aborda temes d’impacte social profund. Dirigit per Biel Jordà, “Aigua” es presenta com un repte molt especial per a la companyia, consolidant la seua posició en l’àmbit del teatre-circ i reafirmant el seu compromís amb la creació artística significativa i emocionalment ressonant.

XA! Teatre, amb Xavi Castelló i Alba Blanco al capdavant, continua el seu viatge artístic amb obres que toquen el cor i la ment del públic. Des del romàntic i exitós “Zapatos en el Aire” fins a la humorística “The Audition”, i ara amb el poètic “Aigua”, la companyia segueix innovant i emocionant, demostrant que el teatre de qualitat no coneix fronteres ni edats.