Visitants: “Mascletà poètica”

 

Nit de Sant Joan a la Vall d’Uixó. Ajuntament de La Vall d’Uixó en col·laboració amb Fundació Caixa Castelló

Plaça del Centre de la Vall d’Uixó. Divendres, 16 de juny, 22.00 hores

 

Mascletà poètica és una intervenció escènica participativa amb soroll, poesia i moviment en la qual una ‘mascletá’ metafòrica, constituïda per un ‘tret’ successiu i sorollós de traques, masclets, carcasses i altres elements pirotècnics organitzats en ascens rítmic, pròpia de les festes valencianes, es presenta per a expressar sensacions, sentiments o emocions mitjançant les paraules, els sons, el ritme, i especialment a través de la poesia. L’objectiu d’aquesta instal·lació és generar una catarsi col·lectiva amb moments de celebració artística.

Visitants transita per l’escena artística des de 1989 i des de llavors ha fomentat la cerca de nous llenguatges escènics. El nucli de la companyia està format per Sònia Alejo, Tomás Ibáñez i José Carlos Bellver. Els seus espectacles es mouen entre el teatre de text, pirotècnia, animacions i intervencions. Han creat multitud de projectes de diferents formats, alternant i fent dialogar disciplines en les seues creacions, fonamentalment per a e espai públic.

Els seus espectacles alternen el treball en sala i carrer. Hugostein (1989), Pirates! (1991), La família Vamp (1992), Estranys en la nit (1993), Marató (2006), La mar de Gai (2008), Judith i Paul (2012), entre altres, abordant temàtiques des d’una dimensió social com els refugiats, la destrucció de l’entorn, o l’Alzheimer. Espectacles com Hugostein, Famdefoc, o Humanity Experience, incorporen la pirotècnia, un dels elements identitaris de la companyia.