Un somni de ciutat: “Un recorregut pels fons artístics de l’Ajuntament de Castelló de la Plana”

Sala San Miguel de la Fundació Caixa Castelló

Del 10 de septembre al 14 d’octubre de 2017

Els fons artístics de l’Ajuntament de Castelló contenen actualment més de 500 obres amb una gran varietat de disciplines artístiques, incloent-hi el dibuix, l’escultura, la ceràmica, la pintura, la fotografia o el gravat. Més de 200 creadors estan representats en aquests fons que suposen un dels llegats tangibles de l’Ajuntament a la nostra ciutat.

 Amb motiu de la celebració del tercer centenari de la construcció de l’edifici consistorial de Castelló de la Plana, es mostra, per primera vegada fora de les dependències municipals, una àmplia selecció d’aquestes obres del patrimoni artístic municipal, amb el compromís de seguir realitzant accions de posada en valor, conservació i divulgació d’aquests fons i els seus artistes representats per al gaudi de la societat castellonenca.

Es tracta d’obres procedents d’adquisicions i premis concedits al llarg dels anys per l’Ajuntament de Castelló que han donat lloc a ‘Un somni de ciutat’, exposició en la qual es mostren alguns dels exemples més significatius dels fons artístics municipals. Per a això es realitza, en aquesta ocasió, un recorregut per l’art de Castelló amb peces que comprenen des del segle XVII fins als nostres dies.

A la Sala San Miguel tenim l’oportunitat de crear-nos una visió panoràmica de l’evolució artística experimentada al llarg d’aquests tres segles a la nostra ciutat a través dels treballs de destacats artistes, amb els quals l’Ajuntament de Castelló se segueix mantenint vinculat, que són molt més que els muts testimonis de la seua època i que marquen un camí que desitgem seguir fent junts.