Toni Jodar: “Explica dansa

Sala San Miguel de la Fundació Caixa Castelló (carrer d’Enmig, 17. Castelló).

Dimecres, 16 de juny, 19:30 hores. Amb la col·laboració de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana

Entrada lliure fins a completar aforament. Reserva gratuïta d’assistència a cultura@fundacioncajacastellon.es o al telèfon 964232551. Ús obligatori de màscara i compliment de protocols de seguretat en sala.

 

Toni Jodar, un dels ballarins més representatius de la dansa contemporània, proposa una manera singular d’explicar la història de la dansa. Per a això il·lustra amb el seu propi cos el pas del temps de la dansa i utilitza la seua experiència i humor per a crear una “performance pedagògica”, una lectura creativa i amena de la història. Mostra l’evolució des del clàssic al contemporani, fent referència als diversos gèneres i formes que ha trobat el cos per a expressar-se en el moviment.

Explica dansa va rebre un Esment Especial de les Arts Escèniques del “Premi Ciutat de Barcelona 2002” i el Premi 2006 de l’“Associació de professionals de la dansa de Catalunya”.

Interpretació i text: Toni Jodar
Dramatúrgia: Víctor Molina
Imatge: Toni Roura
Codirecció: Beatriu Daniel i Toni Jodar
Duració espectacle: 70 minuts

Toni Jodar, és artista i mestre de dansa des de fa més de 25 anys. Amplia els estudis en diverses temporades als EUA. Combina la preparació física d’actors, el treball de consciència postural, l’especialitat de dansa i la realització de diferents tallers de moviment per a estudiants, professionals i artistes d’altres àmbits.

Durant la seua carrera artística ha fet més de 1000 representacions. Com a ballarí cal destacar la seua col·laboració amb Gelabert-Azzopardi (1989-2000, 2005-12). Una de les seues particularitats són les intervencions com performer en espectacles dirigits per Albert Vidal (1978-83), Carles Santos (1984-85, 1998-99, 2003-04), Jerome Savary (1986-87) , Magda Puyo-Marta Carrasco (1997-98), Joan Baixas i Jordi Sabatés (1998). Realitza col·laboracions amb Lanònima Imperial, amb Dagoll Dagom, Comediants i La Fura dels Baus, entre altres.

Responsable del moviment dels espectacles de Carles Santos (1998-2010)
Col·laborador del servei educatiu de l’Auditori de Barcelona. Realitza la coreografia i direcció escènica de Metàl·lics per a Spanish Brass Luur Metalls i El poble de vent i d’assot.

En l’actualitat compagina les seues activitats pedagògiques i l’asistència a la coreografia de Gelabert-Azzopardi, cia. de dansa.