Cicle “Cuencuentahucha” d’espectacles de teatre per a joves

Tarannà Teatre: “L’illa del tresor”

Sala d’actes de l’Edifici Hucha, divendres, 15 de març de 2019, 18:30 hores

Entrada lliure fins a completar aforament

 

Tarannà Teatre naix a Dènia a juny de 1995, i era l’únic grup de la ciutat que oferia, en aquell momento a la localitat i la comarca, una proposta teatral diferent, realitzant, com a grup amateur, muntatges com T’Odie, amor meu, Lisistrata o Allò mai vist.

La companyia es va professionalitzar i són nombrosos els muntatges teatrals que han representat tot arreu de la Comunitat Valenciana, Catalunya i Balears. En els últims anys han estrenat El Palau de Parémia, un món de dones, de Lluis Fornés, I no obstant això et vull, de Toni Pérez i F (El llibre de les cares), de Jovi Lozano-Seser.

L’illa del tresor és l’adaptació de l’obra de Stevenson, una de les obres més emblemàtiques de la literatura, per a dos pallassos. Es tracta d’una història de vaixells i corsaris, de mapes del tresor i riqueses. Va haver-hi una època en la qual els pirates eren temuts en alta mar. Amb banderes negres i calaveres, els seus vaixells solcaven els mars a la recerca de fortunes i travessaven la seua daga en aquells que tractaren d’interposar-se en el seu camí. Eren feroços i salvatges, i no obeïen cap llei.

Jim Hawkins és un xic normal que treballa ajudant els seus pares, fins que un dia es veu embolicat en una aventura fascinant que mai haguera imaginat. No té una altra opció: ha d’embarcar-se a bord de la Hispaniola a la recerca del tresor. Perquè què hauries fet tu si un home gran, amb cola al cabell i una cicatriu que li creua la galta et revelara el lloc on es troba un mapa del tresor?

Una història que ens mostra l’eterna fascinació de les illes per a l’home, on són possibles les utopies i on es guarden els tresors somiats. Qué millor aventura que el viatge a una illa a la recerca d’un tresor la conquesta del qual exigeix véncer nombrosos perills, exercitar el valor, la lleialtat i l’agudesa?