Taller olfactiu

Olor de Castelló: Percepcions olfactives de Colección olorVISUAL

 

Dissabte, 30 de maig, 11.00 hores. Esglèsia Vella de Les Coves de Vinromà (Carrer Desamparats, 3. Les Coves de Vinromà).

Aforament limitat per a grups de 10 persones, a partir de les 11.00 del matí.  Entrada gratuita amb reserva prèvia a l’Ajuntament de Les Coves de Vinromà. Informació al telèfon 964 426 009.

Ús obligatori de màscara i compliment de protocols de seguretat en sala.

El taller s’organitza amb la col·laboració de la Fundación Ernesto Ventós amb motiu de la celebració del Dia Internacional dels Museus a Castelló #DIMCAS

 

 

Taller per a públic de totes les edats amb motiu de l’exposició “Olor de Castelló: Percepcions olfactives de Colección olorVISUAL”. Consta de visita dinamitzada a l’exposició amb experiència olfactiva.

Aquesta exposició, que es va mostrar a la sala Sant Miquel de la Fundació Caixa Castelló reflexiona sobre la història de la ciutat de Castelló a partir de quatre cultius significatius: cànem, garrofes, taronges i arròs; així com en el mar i el port; tots ells part indispensable de la seva història. Olorant cada vegetal es relacionen diferents obres de colección olorVISUAL.

La colección olorVISUAL de la Fundación Ernesto Ventós té un punt de partida molt concret: la relació d’Ernesto Ventós amb l’olor (ell era perfumista i tenia olfacte absolut) i el mon visual. La visita incorporarà un taller olfactiu on experimentarem amb les diferents essències.

Objectius:

  • Relacionar la natura i els paisatges amb les seves olors i l’art contemporani.
  • Connectar l’olor amb les vivències i records personals.
  • Reflexionar sobre el paper dels nostres sentits per establir les relacions amb el món i les formes de percebre allò que ens envolta.

La visita dinamitzada consta de dues parts. A la primera part es visita l’exposició i a la segona es desenvolupa una petita activitat pràctica relacionada amb l’exposició i els temes que s’han tractat.

Duració aproximada: 40 minuts.