Presentació publicacions Jornades de Performance Fundació Caixa Castelló – 2021-2024

 

Auditori Alfons Roig – Universitat Politècnica de València (UPV). Facultat de Belles arts, Camí de Vera, s/n. 46022 València

Dimecres, 20 de desembre, 18.00 hores. Entrada lliure fins a completar aforament

 

Fundació Caixa Castelló programa les seues Jornades de Performance a la Sala San Miguel des de l’any 2016. Aquesta disciplina artística, que va sorgir paral·lelament al moviment dadaista, aproximadament cap a 1916, coneguda i unida llavors a l’art conceptual, es caracteritza principalment per fer ús del cos com a eina, desvinculant-lo de la seua capacitat d’expressió oral. Es tracta d’una manifestació artística controvertida, una sort d’antítesi del teatre, que desafia les normes culturals tant com a l’art ortodox. La performance difereix de la idea narrativa. No hi ha espai límit, per la qual cosa està en constant evolució en el seu objectiu de desafiar al públic a pensar en formes no convencionals que trenquen amb les tradicions artístiques.

Al llarg de les nou edicions, les jornades han sigut coordinades des de l’àrea d’activitats culturals de la Fundació Caixa Castelló amb els professors Bartolomé Ferrando i Álvaro Terrones. La Fundació Caixa Castelló reafirma en aquestes jornades de performance la seua línia de treball a la Sala San Miguel, mostrant el seu suport incondicional a la creació del territori a través d’aquells artistes que estan explorant les noves vies de l’art en els nostres dies. Gràcies a això, i amb la col·laboració de la Diputació de Castelló i la Conselleria de Cultura de la Generalitat Valenciana, 57 artistes, tots ells de la Facultat de Belles arts de la Universitat Politècnica de València, han presentat per primera vegada, i des d’una perspectiva professional, el seu treball davant el públic castellonenc.