Pedro Salas: Gastronauta, experiència sensorial en torno a l’olfacte

 

Dijous, 20 de maig, a partir de les 19.00 hores. Accés a la sala en grups d’1 a 4 persones, cada 5 minuts. Al realitzar la reserva se li indicarà l’hora que se li assigna per a accedir a la sala

Sala San Miguel de la Fundació Caixa Castelló (Carrer d’Enmig, 17. Castelló) El taller s’organitza amb motiu de la celebració del Dia Internacional dels Museus a Castelló #DIMCAS

Entrada gratuïta amb reserva prèvia en cultura@fundacioncajacastellon.es · Informació al telèfon 964 232 551

Ús obligatori de màscara i compliment de protocols de seguretat en sala

 

L’olfacte és potser, el nostre sentit menys educat. Podem percebre centenars d’olors diferents que, a vegades, som capaces d’identificar i altres vegades, per contra, ens estimulen sense si més no adonar-nos que estem rebent aqueixa informació.

L’olfacte està directament connectat amb l’hipotàlem i l’amígdala cerebral, sense filtres, sense processos intermedis. Aquestes dues regions del nostre cervell són les responsables de les emocions i de les seues reaccions fisiològiques, les respostes davant la por, l’estímul sexual, les sensacions d’inclinació, de seguretat, de plaer, però també de perill o ira. En aquesta experiència volem explorar la capacitat de l’olfacte a través de la gastronomia, per a evocar-nos i fer-nos viatjar a llocs, moments, o sensacions en provar un mos.

Els participants degustaran diverses creacions gastronòmiques dissenyades específicament per a aquesta intervenció a la Sala San Miguel, que estaran emmarcades en situacions concretes a través de micro passatges literaris, buscant la intensitat de l’experiència i la generació d’emocions a través dels sentits, especialment l’olfacte.

L’experiència que Pedro Salas planteja a la Sala San Miguel de la Fundació Caixa Castelló s’emmarca en l’exposició “Olor de Castelló. Percepcions olfactives de colección olorVISUAL. Fundación Ernesto Ventos”.

Pedro Salas és consultor gastronòmic i xef executiu en diversos projectes, com Playachica, Miss Sushi, aQua restaurant, o masia Fuente la Reina. Actualment prepara les obertures de Bocapez, en Benicassim i el seu projecte més personal, Arre, en el centre històric de Castelló. Durant la seua carrera professional ha rebut reconeixements com el Sol Repsol, el Bib Gourmand de Michelin, Xef revelació per l’Acadèmia Valenciana de Gastronomia, o Plat de l’Any a la Comunitat Valenciana.