Cicle “Els imprescindibles de San Miguel”

Orquestra Barroca del Conservatori Superior de Música de Castelló: “L’esplendor del Barroc Alemany”

Dilluns, 11 de juny, Sala San Miguel (carrer d’Enmig, 17. Castelló).

Concerts a les 17:30 i a les 20:00 hores.

Entrada amb reserva gratuïta prèvia a arreplegar a la Casa Abadia (Plaça de l’Herba, s/nº, 2º. Informació a través del telèfon 964 232 551 o programacion@fundacioncajacastellon.es)

 

L’Orquestra Barroca del Conservatori Superior de Música de Castelló, sota la direcció d’Ángel Sampedro, tanca la temporada de concerts de música barroca en la Sala San Miguel de la Fundació Caixa Castelló, gràcies a la qual s’han presentat aquesta temporada repertoris dedicats a Hongria i Itàlia, amb un espectacular programa dedicat al Barroc Alemany.

El Barroc alemany va estar marcat per dues característiques essencials: la influència italiana, que es va produir fins a 1720, i el sentir religiós de la Reforma, que a causa de la seua intensa espiritualitat va impregnar al poble alemany.

Escoltarem obres del compositor Georg Philipp Telemann (1681-1767) per a instruments de vent i corda. Telemann (1681-1767), juntament amb Bach, és el músic més important del darrer Barroc alemany, i marca igualment l’inici de la transició de la música barroca cap a la música clàssica de la segona meitat del segle XVIII en el seu país.

També es programarà un Concerto Grosso de Georg Friedrich Haendel (1685-1759), considerat una de les figures cim de la música del Barroc i un dels més influents compositors de la música occidental i universal.

El concert conclourà amb l’estrena en temps moderns de l’Obertura Cayo Marzio Coriolano del compositor venecià Antonio Caldara (1670-1736), el prolífic compositor italià, que va treballar inicialment a Venècia i després a Barcelona i a Àustria, que va ser estrenada en la cort imperial de Viena en 1717 i no havia tornat a ser interpretada des de llavors.