Orfeó Valencià: “Retaule de Nadal 2019”

Cocatedral de Santa Maria, dijous, 19 de desembre, 21:00 hores

Entrada lliure fins a completar aforament

Amb la col·laboració de la Diputació de Castelló

 

Fundació Caixa Castelló, amb la col·laboració de la Diputació de Castelló, programen a la Cocatedral de Santa María de Castelló el ‘Retaule de Nadal 2019’. El concert tindrà lloc dijous,  dia 19 de desembre, a les 21.00 hores, a càrrec del Orfeó Valencià, una de les més prestigioses agrupacions corals valencianes, que amb les seues quasi cent veus no deixa indiferent a ningú que haja tingut la possibilitat d’escoltar els seus imponents directes.

Orfeó Valencià va nàixer a València en 1972 de la mà de Jesús Ribera Faig i va ser l’any 1986 quan Josep Lluís Valldecabres va assumir la direcció musical. Aquesta coral és reconeguda a nivell nacional i internacional per la seua col·laboració amb prestigioses orquestres com l’Orquestra de l’Acadèmia de Santa Cecília de Roma o The Academy of Saint Martin in the Fields, entre d’altres. Ha actuat en escenaris de tota la geografia valenciana i espanyola, així com als EUA, Rússia, el Canadà, Cuba, Polònia, Alemanya, Itàlia, Regne Unit, França, Holanda, Bèlgica, Àustria, Hongria i Portugal. El seu repertori aborda la música i els compositors més representatius des del Renaixement fins a l’actualitat, amb especial presència dels autors valencians. En 2011, l’Acadèmia Valenciana de la Música va atorgar a l’Orfeó Valencià Navarro Reverter la Distinció Insigne de la Música Valenciana. La iniciativa del Retaule de Nadal va nàixer, igual que l’Orfeó, en 1972, a València. Des de llavors, s’ha celebrat en diverses ciutats.

Al concert de Castelló l’Orfeó Valencià vol transmetre al públic castellonenc el sentiment popular i pròxim de peces nadalenques tradicionals datades entre els segles XVII i XX com el ‘Glòria Patri’ del Misteri d’Elx, el ‘Laudate Dominum’ de Mozart, el “Messiah’ de Händel o la ‘Nadala del Desert del Betlem de la Pigà’ de Matilde Salvador al costat de peces d’inspiració, entre d’altres.