Miquel Navarro: “Terra Plana”

Sala San Miguel de la Fundació Caixa Castelló. Del 28 de novembre a l’11 de gener de 2020

Obert totes les vesprades de dilluns a dissabte, de 17.30 a 20.30 hores. Matins de dissabtes i festes de nadal a partir del dia 21 de desembre, d’11.30 a 13.30 hores. Tancat diumenges.

 

Miquel Navarro (Mislata, 1945) és un dels artistes contemporanis més rellevants i influents del panorama artístic actual. Pertanyent a la generació d’artistes valencians que va començar a desenvolupar la seua labor creativa en la dècada dels setanta, Miquel Navarro no respon a cap corrent artístic concret, sinó que executa obres que presenten relacions formals amb moviments com el minimalisme, postmodernisme, l’art metafísic, el pop art o l’art geomètric. Encara que el seu estil i les seues influències siguen tan amplis, la seua principal font d’inspiració són les seues pròpies experiències personals, sobretot les viscudes durant una infància envoltada d’horta, que contrastava amb els grans edificis que contemplava en les seues visites a la capital.

Després d’uns inicis marcats per la pictòrica, és l’escultura de les seues ciutats la que li ha catapultat fins a convertir-ho en un artista de reconegut renom internacional, per a experimentar posteriorment amb la fotografia, el cinema i el collage.

‘Terra Plana’ és una exposició íntima i accessible sobre aquest autor, un artista multidisciplinari que recorre tots els registres i formats, podent trobar una mostra de tots ells en les obres seleccionades per a aquesta mostra.

Al llarg de l’exposició el visitant contemplarà multitud de temàtiques, formats i materials, així com diferents formes d’expressió, tot això des de la picada d’ullet que l’artista brinda a la terra que l’acull. Estructurada entorn de tres blocs temàtics –la terra, la ciutat i el cos– ens trobem davant un artista global que permet un diàleg amb les seues obres, algunes d’elles inèdites, que conviden a descobrir les dualitats entre el real i l’imaginari.