Guardians del Millars amb BP Oil Espanya, Refineria de Castelló
La Fundació Caixa Castelló, d’acord amb el seu compromís de fomentar la conservació de la naturalesa i el benefici social, promou la Convocatòria ‘Guardians del Planeta’ d’Educació Ambiental a través d’unes jornades ambientals a realitzar a les aules i en el medi natural.
Aquesta iniciativa de la Fundació Caixa Castelló, dirigida als centres docents no universitaris de la província de Castelló, té l’objectiu de col·laborar amb els centres educatius en els seus programes d’educació ambiental patrocinant activitats mediambientals. D’aquesta manera la Fundació Caixa Castelló contínua amb la finalitat d’impulsar el contacte amb la naturalesa, la curiositat i capacitat d’observació i desenvolupar coneixements i actituds que fomenten la preservació i millora del mitjà, i la cooperació i implicació individual en la resolució de problemes ambientals de l’entorn.
En aquesta edició el programa col·labora amb els centres educatius a través d’una activitat d’educació ambiental dirigida a l’alumnat de 1r i 2n d’ESO dels instituts d’Almassora, IES Álvaro Falomir i IES Vila-roja amb l’objectiu de fomentar els principis de l’educació ambiental i la sostenibilitat entre l’alumnat i en tots els àmbits del centre. Per a això, BP patrocina dues jornades gratuïtes d’activitats mediambientals, a desenvolupar a l’aula i en el medi natural del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars.
Com a proposta d’Educació Ambiental la seua finalitat és desenvolupar coneixements, capacitats, actituds i compromisos per a fomentar un ús responsable dels recursos i prendre part en la resolució dels problemes ambientals.
- Conscienciar sobre els problemes ambientals, globals i locals, i les seues conseqüències sobre la nostra actual manera de vida.
- Potenciar la cooperació i la implicació individual en la preservació i millora del mitjà.
OBJECTIUS
- Reforçar l’educació ambiental de forma lúdica i participativa.
- Fomentar el treball en equip, l’autonomia i la responsabilitat.
- Sensibilitzar sobre les actituds individuals i socials que generen impactes ambientals, i els comportaments adequats per a evitar-los.
- Impulsar el contacte amb la naturalesa, la curiositat i la capacitat d’observació.
Per a això es realitzarà un Taller en el propi centre sobre la biodiversitat de la vegetació i fauna mediterrània i una eixida de camp al Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars al terme municipal d’Almassora en la qual es realitzarà la inspecció ambiental d’un tram de l’espai protegit analitzant les característiques del riu i de l’aigua que circula; la inspecció de l’espai a través de l’estat dels ecosistemes; flora i fauna que s’observa; residus; usos de l’aigua; impactes ambientals; propostes de millora i conservació.
Les activitats s’han iniciat a l’octubre i novembre amb l’alumnat de 1r d’ESO de l’IES Álvaro Falomir, participant uns 180 alumnes. Està prevista la seua continuació durant el 2020 amb els alumnes de 2n d’ESO i l’alumnat de 1r i 2n d’ESO de l’IES Vila-roja. L’abast de l’activitat serà de més de 600 alumnes d’aquesta localitat.