Cicle «Cuencuentahucha» d’espectacles d’arts escèniques per a públic familiar

 

Maria Andrés: “Fràgil: espectacle de clown gestual”

 

Sala San Miguel de la Fundació Caixa Castelló (Enmig, 17. Castelló)

Divendres, 5 de maig, 18.30 hores. Reserva gratuïta d’entrades prement aquí.

Per raons d’aforament i donar possibilitat de major assistència de públic menor d’edat, s’autoritzarà únicament un acompanyant adult per cada nen o nena que assisteixi a la representació)

 

“Fràgil” és un espectacle de clown gestual i físic combinat amb nous llenguatges com la poesia. L’espectacle té una durada de 50 minuts i és apte per a tots els públics realitzat per l’actriu i pallassa Maria Andrés.

A partir del moment de la sortida de l’interior d’una simple caixa de cartó, es dona inici a un divertit i boig viatge a través de les emocions, la incomunicació i les absurditats humanes, esperant que arribi alguna cosa o algú que li doni sentit a la nostra espera. Caure i aixecar-se. Caure i aixecar-se. Caure i aixecar-se…

I enmig de tot això, continuar jugant, continuar somiant i, sobretot, continuar rient-nos de nosaltres mateixos. Perquè, entre caiguda i caiguda… Qui no s’enamora?. D’aquesta manera es fusionen les eines clàssiques del clown gestual amb nous llenguatges com la poesia per a abordar la fragilitat humana des de l’optimisme.

María Andrés neix en 1991 a València, on es va diplomar en Art Dramàtic  pel Centre Teatral Escalante. Anys més tard es va formar durant un any en la Diplomatura de Manyaga Corporal Dramàtica i Teatre Físic en Moveo (Barcelona), especialitzant-se en la tècnica Decroux. S’ha format en clown amb Sergi Claramunt, Jesús Jara, Sergi Estebanell i Koldo Vío, entre altres; i en doblatge i locució publicitària a l’escola AC Estudis (València).

Amb una llarga trajectòria teatral, ha treballat en companyies com l’Esglai Teatre, La Coquera, Prostíbul Poètic Barcelona, IMPROU, Scura Splats, La Banda del Drac, Espín Off Produccions, La Brètola, Teatre Orgón, Andanes d’Aigua, etc.

Actualment, i després de formar-se en diverses disciplines i haver col·laborat en moltes companyies, María Andrés ens presenta en solitari el seu espectacle de clown “Fràgil”. Després de girar per festivals com ‘La imaginada’ de Tarragona, o el ‘Festival Internacional de Palhaças’ a Portugal, ‘Fràgil’ arriba a la Fundació Caixa Castelló per a proposar un diàleg entre les disciplines de clown i poesia, amb l’objectiu d’explorar nous espais escènics i generar sorpresa en l’espectador.