Cicle “De Razones y Hombres”

Jordi Sabaté: “Consum: Enganys, estafes i perversions del món modern”

Sala d’Actes de l’Edifici Hucha. Entrada lliure fins a completar aforament

Dijous, 24 de maig, 19:30 hores

 

Jordi Sabaté (Barcelona 1966), escriptor i periodista en l’àmbit del consum i el benestar, és fundador i director de ConsumoClaro que aborda els diversos àmbits del consum, la salut i el benestar des de la perspectiva dels interessos del consumidor. Anteriorment, i durant deu anys, va ser cap de secció en la revista Consumer i va treballar en diversos mitjans de Madrid i Barcelona, després d’haver iniciat la seua carrera professional en el diari ‘Cinco Días’.

En la seua intervenció en la Fundació Caixa Castelló Consum: Enganys, estafes i perversions del comerç modern, Jordí Sabaté aborda temes d’actualitat que ens afecten dia a dia, el poder de les grans empreses, com repercuteixen i poden manejar al seu antull les nostres vides. Aquesta intervenció amb motiu de la publicació del seu últim treball “El libro negro del consumo” és una forma de protesta i denúncia dels ardits a les quals recorren les grans empreses per a aconseguir que els seus clients compren.

Per a açò aborda temes com l’abús de la publicitat i el màrqueting per part de les empreses, el poder que tenen sobre nosaltres, sobretot allò que comprem i que ens fa desitjar un producte sense saber per què, temes com l’etiquetatge alimentari i la cosmètica, els fàrmacs nocius o els productes bancaris de difícil comprensió.

A més, abordarà el consum fantasma i els abusos de productes que ens creen un fals sentiment d’estatus, la necessitat de l’ésser humà de sentir-se reconegut en un grup i com les marques s’aprofiten d’açò.