Cicle “De Razones y Hombres”

Javier Urra: “La triple E: Escala de Estabilidad Emocional. Conocerse y mejorar”

Sala d’Actes de l’Edifici Cavallers de Bankia (accés per carrer Colón de Castelló). Entrada lliure fins completar aforament

Dimecres, 14 de març, 19:30 hores

 

La triple E. Escala de Estabilidad Emocional és una eina per a diagnosticar i pronosticar el rang de manteniment de l’estabilitat emocional i la capacitat de recuperació de la mateixa, resultant un magnific predictor de l’ajust personal, de parella, familiar, relacional, laboral i cívic. Molt més que una escala, és una eina psicològica adaptada perquè resulte divertit i senzill analitzar i entendre les emocions positives. Sense examinar-se a un mateix els problemes augmenten fins a desembocar en crisis. Aventurar-se a realitzar aquest exercici permetrà créixer personalment i empatizar més amb els altres.

Javier Urra repta a conèixer-se a un mateix amb La triple E. Escala de Estabilidad Emocional i ens ofereix una sèrie de preguntes. Moltes més de les quals, per descomptat, ens fem, i ens hauríem de formular cada cert temps, moltíssimes més de les quals estaríem disposats a contestar davant un estrany, que ens despullaria amb la seua mirada i les seues conclusions. Però partim amb avantatge: solament contestem davant nosaltres mateixos. No hi ha judici, no hi ha censura. Com diu Urra, és “una prova per a conèixer-se i, si es desitja, millorar”

Javier Urra és psicòleg amb l’especialitat de Clínica. A més, s’ha dedicat a la pedagogia terapèutica. Es va doctorar en Ciències de la Salut, arribant a ser psicòleg forense de la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia i Jutjats de Menors a Madrid. És professor de la Universitat Complutense de Madrid dels graus d’Infermeria, Fisioteràpia i Podologia, però sobretot de Psicologia, on imparteix classes d’Ètica i Deontologia. Presideix la Comissió Deontològica del Col·legi Oficial de Psicòlegs de Madrid, a més de ser el patró d’UNICEF. Destaca per haver sigut el primer defensor del menor en el nostre país, arribant a ocupar el càrrec de president de la Xarxa Europea de Defensors del Menor. També ostenta el càrrec de director de Urrainfancia. Partícip de diversos programes i mitjans de comunicació, ha publicat diversos articles científics i acadèmics tant a nivell nacional com a europeu, podent llegir-se articles seus en periòdics reconeguts. És autor de diversos llibres, col·laborant en uns altres. A més, és col·legiat d’honor en psicologia i posseïdor de diversos premis i reconeixements de prestigi.