Cicle “Cuencuentahucha”

Trotacuentos: “Guillermina, la monstrua que més contamina: Contes ecològics”

Sala d’Actes de l’Edifici Hucha, divendres, 23 de febrer, 18:30 hores

Entrada lliure fins a completar aforament. Per a xiquets de 3 a 11 anys.

 

“Contes ecològics” és una obra de teatre per a públic familiar i infantil basat en quatre contes en vers d’autoria pròpia, en els quals es ressalta la importància de cuidar del medi ambient a través de l’ús d’energies renovables, el consum responsable, la pesca controlada, els hàbits de vida saludable, l’amor als animals, el cooperativisme i el reciclatge.

Luciano l’hortolà, Mariana l’hortolana i Guillermina, la monstrua que més contamina, van fent un recorregut pels problemes mediambientals i les seues possibles solucions, utilitzant diversos recursos teatrals com la narració, els reguitzells, les titelles, l’animació clown i tot el que se’ns ocorre amb la intenció de transmetre missatges ecològics de manera interactiva i divertida. Per a açò es representen quatre històries:

  • El Planeta Explica, una queixa del planeta Terra dirigida als seus habitants humans. Està narrat en primera persona i parla de tots els contaminants i abusos que pateix en aire, mar i terra.
  • La Gavina Ala Trencada, la història d’una gavina intoxicada per la ingesta d’un peix contaminat, que és trobada i salvada per una xiqueta que la porta a un centre de recuperació d’aus.
  • Guillermina, la monstrua que més contamina, una monstrua que estima la contaminació i la destrucció. Però sent unes veus que li diuen que si destruïm el planeta no podrem respirar. Aquestes veus li fan reflexionar, aprèn a reciclar i decideix plantar un hort urbà.
  • L’amor en l’hort, la història d’un agricultor ecològic els cultius del qual alimenten a la gent no solament pel seu valor nutritiu, sinó per l’amor que transmeten.

La Companyía Trotacuentos naix l’any 1999. La componen Eva Mª Sánchez, actriu i escriptora, formada en l’escola madrilenya d’interpretació de Jorge Eines i llicenciada en Filologia Hispànica per la Universitat de València, i Iván Arguedas, actor i il·lustrador, graduat en Arts Aplicades i Oficis Artístics de València i en l’escola de teatre-clown Catarastrofeatro, dirigida per Jorge Affranchino.

L’espectacle és d’accés lliure fins a completar aforament, té una durada de 50 minuts i va dirigit a públic familiar i infantil.