Geles Mit: “La mirada inmòbil”

Sala San Miguel de la Fundació Caixa Castelló (Enmig, 17. Castelló)
Del 9 de juny al 30 de juliol de 2021.

Obert: de dilluns a dissabte, de 17.30 a 20.30 hores, i dissabtes, a més, d’11.30 a 13.30 hores. Festius tancat

 

L’exposició deambula per dues parts. Una més dolorosa i personal sobre la transformació, el gel i les explosions que ens detenen en sec, on som observadors involuntaris. L’altra, amb més llum, sobre Finestres i ressons, on som observadors conscients i on la creativitat ens condueix més enllà d’on estem. Aqueix camí, aqueixa mirada immòbil és l’eix d’aquesta exposició i el llibre d’artista amb el qual es presenta.

Es tracta d’un llibre de pensaments i emocions que recorre diversos capítols temàtics que van del particular al general, utilitzant els recursos gràfics, les fotografies i els textos per a configurar un relat, una seqüència, una escenografia visual on l’impacte de les coses et deixa sense alé, expectant i observador: unes vegades gelada com el fred gèlid, altres vegades meravellat pel seu impacte.

L’artista castellonenca Gels Mit es defineix a si mateixa com a “fotògrafa, dissenyadora, escriptora… No sóc res, un ésser humà connectant extrems d’una mateixa línia”. La seua obra explora diverses estratègies narratives i aborda la relació entre imatges i paraules, perquè el seu interés pel llenguatge i la participació del text escrit en el visual són l’eix del seu treball fotogràfic des de fa diversos anys. Un àmbit que ha desenvolupat també en diversos assajos sobre aquesta relació d’imatge-text.

Ha participat en nombroses exposicions individuals i col·lectives amb la seua obra fotogràfica, i en diverses fires com a ARCO’12 o ARTLisboa’10. La seua obra fotogràfica explora diverses estratègies narratives, un àmbit que ha desenvolupat també en els seus assajos sobre la relació entre imatge-text escrit com El título en las artes plásticas. La imagen desvelada por el nombre (Institució Alfons el Magnànim, 2002), El tercer texto. Imagen y relato (Editorial U.P.V., 2008) o els llibres col·lectius El arte necesita de la palabra i Los últimos 30 años del arte valenciano contemporáneo, Real Academia de Bellas Artes de San Carlos, 2012).