Fundació Caixa Castelló i Bankia eliminen plantes invasores en el riu Millars

L’acció forma part d’un pla de recuperació forestal d’espècies autòctones en el Paisatge Protegit de la Desembocacura del Riu Millars

 

La Fundació Caixa Castelló, amb la col·laboració de Bankia, està desenvolupant diverses accions de millora ambiental en el Paisatge Protegit de la Desembocadura del Riu Millars. El dia 11 de desembre a l’Ajuntament de Borriana, es va presentar la iniciativa que permetrà eliminar, entre altres actuacions, plantes invasores en una superfície d’unes cinc hectàrees en els termes municipals d’Almassora, Vila-real i Borriana.

Els treballs s’estan centrant en desbrossaments selectius d’herbàcies i tala d’espècies invasores -canya, pitera i ricí- per a optimitzar la vegetació autòctona en el riu. Així mateix s’estan fent tasques de manteniment en plantacions realitzades amb anterioritat amb espècies com el xop, el salze, el lledoner o arbustos propis com el llentiscle, més adequats en la zona.

Les tasques impulsades per la Fundació Caixa Castelló i Bankia abasten un entorn de quatre hectàrees. A Almassora, en l’àrea recreativa dels Llacunes, sobre una superfície de 1,5 hectàrees es realitzen desbrossaments en els marges exteriors de les tres llacunes, tallada de canyar i ricí i retirada de restes de manteniment d’arbres.

En el terme municipal de Borriana, en l’àrea recreativa de la Cossa, sobre una superfície de 1,2 hectàrees s’efectuen desbrossaments d’herbàcies, tallat de canyar i retirada de restes, mantenint els arbres plantats anteriorment. Així mateix es plantarà xop, lledoner i llentiscle.

Finalment, a Vila-real, en el meandre del Termet, els desbrossaments se centren en la retirada de canyar i restes d’altres plantacions, així com en la plantació de salzes.

Tots els treballs estaran finalitzats abans que acabe enguany. Des del Consorci del Paisatge Protegit del Riu Millars, que integren els ajuntaments de Borriana, Almassora i Vila-real; la Generalitat Valenciana i la Diputació de Castelló, s’ha agraït la implicació de la Fundació Caixa Castelló i Bankia en aquestes accions de conservació ambiental del riu i el seu entorn.