Fundació Caixa Castelló patrocina projectes de 17 centres educatius de la província de Castelló per a les seua convocatòria ‘Guardians del Planeta’ d’educació ambiental

 

  • Alberto Armijo, gerent de la Fundació Caixa Castelló, es mostra “satisfet amb l’acolliment d’aquesta proposta ja que 890 estudiants de la província podran beneficiar-se d’aquesta iniciativa que promou valors de respecte amb el medi”.
  • José Quereda, president en funcions de la Institució, destaca que “la Fundació manté el seu compromís de promoure activitats mediambientals focalitzades a un sector d’usuaris que és necessari que valoren la importància de la conservació del nostre mitjà”.

 

Castelló, 22/06/2018

La Fundació Caixa Castelló, d’acord amb el seu compromís de fomentar la conservació de la naturalesa i el benefici social, ha promogut la Convocatòria ‘Guardians del Planeta’ d’Educació Ambiental a través d’unes jornades ambientals, a realitzar entre setembre de 2018 i juny de 2019 a les aules i al medi natural.

Aquesta iniciativa de la Fundació Caixa Castelló, dirigida als centres docents no universitaris de la província de Castelló, té l’objectiu de col·laborar amb els centres educatius en els seus programes d’educació ambiental patrocinant activitats mediambientals. D’aquesta manera la Fundació Caixa Castelló contínua amb la finalitat d’impulsar el contacte amb la naturalesa, la curiositat i capacitat d’observació i desenvolupar coneixements i actituds que fomenten la preservació i millora del medi, i la cooperació i implicació individual en la resolució de problemes ambientals de l’entorn.

La Fundació Caixa Castelló ha seleccionat els projectes de 17 centres de Castelló, Grau, Vinaròs, Borriana, Xèrica, Costur, Benicarló i Sogorb que han desenvolupat projectes que divulguen el coneixement adquirit de forma original i atractiva mostrant actituds, valors i compromís amb el mitjà estudiat, a més d’oferir solucions a problemes ambientals detectats en l’activitat que transcendisquen la pròpia aula i promoguen una cooperació solidària del centre.

La Fundació patrocinarà al 100% el cost de transport, material i educadors ambientals dels projectes seleccionats. Tots ells destinats a alumnat de tercer cicle de Primària de centres docents, públics i privats de les comarques de Castelló que d’aquesta manera van a poder realitzar un itinerari guiat a l’entorn de l’Escola de Natura Seidia (Benassal), o un itinerari guiat pel bosc monumental del Barranc dels Horts o una ruta guiada focalitzada en la temàtica d’interès del centre: biodiversitat, aigua, energies renovables, o un taller en el propi centre educatiu de plantes mediterrànies aromàtiques i medicinals, fauna del bosc mediterrani o energies renovables.

Alberto Armijo, gerent de la Fundació Caixa Castelló, es mostra “satisfet amb l’acolliment d’aquesta proposta ja que 890 estudiants de la província podran beneficiar-se d’aquesta iniciativa que promou valors de respecte amb el medi”. José Quereda, president en funcions, destaca que “la Fundació manté el seu compromís de promoure activitats mediambientals focalitzades a un sector d’usuaris que és necessari que valoren la importància de la conservació del nostre medi”.