La pràctica de l’esport no és solament un exercici físic de major o menor destresa, és molt més: és participació, sociabilització, educació en valors i creixement sa i desenvolupament, principalment de xiquets i xiquetes i, dins d’aqueixos valors i ensenyaments, hem volgut incloure un valor afegit, la solidaritat.

Amb aquest objectiu i sota el lema “Fes-me somriure” s’inicia el I Concurs Solidari de Fotografia i Dibuix, amb el qual Fundació Caixa Castelló i Ripotenis s’uneixen a la campanya de Creu Roja Joventut de sensibilització sobre els drets de la infància, de manera que els qui no participen en el concursos igualment pot unir-se a aquesta campanya solidària aportant els joguets que conserve i no use que es troben en bon estat que pot lliurar en les instal·lacions del Club de Tennis Mas dels Frares (Benicàssim), els dies i hores previstos en les presents bases del concurs.

 


BASES DEL CONCURS

1.- TEMÀTICA I OBJECTIU

 • Fotografies sobre llocs singulars del municipi de Benicàssim (monuments, paisatges, edificis…).
 • Dibuixos que reflectisquen alguna de les diferents modalitats esportives practicades en el Mas dels Frares (tennis, pádel, futbol, badminton, mini-golf, patinatge, ball, ioga, circuit-training).

2.- PARTICIPANTS I MODALITAT

La inscripció és gratuïta. Per a poder participar en tots dos concursos, hauran d’apuntar-se abans del 28 de febrer en la recepció de les instal·lacions esportives del Mas dels Frares, fent lliurament d’un joguet com a mínim.

 • Modalitat Fotografia de 6 a 10 anys: Participants amb en edats compreses entre els 6 i 10 anys.
 • Modalitat Fotografia d’11 a 16: Participants amb edats compreses entre els 11 i els 16 anys.
 • Modalitat Dibuix de 6 a 10 anys: Participants amb edats compreses entre els 6 i 10 anys.
 • Modalitat Dibuix d’11 a 16 anys: Participants amb edats compreses entre els 11 i 16 anys.

3.- CARACTERÍSTIQUES DELS TREBALLS

 • Es poden presentar un màxim de dues fotografies per cada participant.
 • Es presentarà un màxim d’un dibuix per cada participant.
 • Les fotos es realitzaran en qualsevol màquina fotogràfica i es presentaran revelades en paper format DIN A-4 i en escales de colors, blanc i negre, o sèpia.
 • Per a la modalitat de dibuix es podrà emprar qualsevol tipus de tècnica (aquarel·les, llapis, ceres…), sobre cartolina grandària DIN A-4.
 • L’objectiu és homologar la presentació de tots els treballs que reunisquen un mínim de qualitat.

 

4.- LLIURAMENT DELS TREBALLS

Les fotografies i dibuixos es presentaran en la Recepció del Club de Tennis Mes dels Frares, de l’1 de febrer al 12 de març de 2018, de dilluns a divendres, de 17.00 a 21.00 hores; i dissabtes i diumenges, de 10.00 a 13.00 hores, dins d’un sobre amb el nom, cognoms, telèfon i correu electrònic de l’autor, indicant el mateix en la part posterior de cada treball.

 

5.- DRETS I PROTECCIÓ DE DADES

Els treballs presentats hauran de ser originals, inèdits i lliures de drets, sent responsabilitat exclusiva del participant qualsevol reclamació que poguera derivar-se d’una violació de drets d’autor.

L’Organització es reserva el dret d’utilització d’imatges dels participants.

Totes les dades personals dels participants seguiran l’establit en la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal i seran tractats per l’empresa organitzadora del concurs, amb la màxima confidencialitat.

 

6.- COMPOSICIÓ DEL JURAT

El jurat estarà compost per:

 • Alberto Armijo Melguizo, Gerent de la Fundació Caixa Castelló.
 • Concepción Esteban Gargallo, Professora de Dibuix i Disseny de l’IES Juan Bautista Porcar de Castelló.
 • Chelo Bru Valls, Professora d’Imatge i So i Tecnologia Industrial de l’IES Matilde Salvador de Castelló.
 • Ruben Ripollés Bru, Director Esportiu i Gerent de l’empresa Ripotenis.

 

7.- PREMIS

PREMI I DIPLOMA a la millor fotografia, de 6 a 10 anys.
PREMI I DIPLOMA a la millor fotografia, d’11 a 16 anys.

ACCÉSIT I DIPLOMA per a les altres fotografies finalistes.

PREMI I DIPLOMA al millor dibuix, de 6 a 10 anys.
PREMI I DIPLOMA al millor dibuix, d’11 a 16 anys.

ACCÉSIT I DIPLOMA per als altres dibuixos finalistes.

*Els premis consistiran en material esportiu i un lot educatiu de d’acord amb les edats.

 

8.- PREMIS I EXPOSICIÓ DELS TREBALLS PRESENTATS I DELS PREMIATS

El jurat es reunirà durant la setmana del 12 al 18 de març i seleccionarà les obres finalistes per a comunicar el resultat als guanyadors per telèfon i per correu electrònic.

Poden declarar-se desert algun premi en el cas de no aconseguir la qualitat esperada. La fallada del jurat és inapel·lable.

Tots els dibuixos i fotografies presentades, inclosos els treballs guanyadors, s’exposaran el cap de setmana del 24 i 25 de març entre les 10.00 i les 14.00 hores, en les instal·lacions esportives del Club de Tennis Mes dels Frares.

Es realitzarà un acte oficial de lliurament de premis i diplomes el dia 25 de març, sobre les 12.00 hores, en les pròpies instal·lacions esportives.

 

9.- DEVOLUCIÓ DE LES FOTOGRAFIES I DIBUIXOS

Els dibuixos i fotografies premiades passaran a ser propietat de l’Organització del concurs i podran formar part del cartell divulgador de les nostres Escoles Esportives, sent el nostre objectiu el donar a conèixer les diferents activitats esportives que s’imparteixen en les instal·lacions del Club de Tennis Mes dels Frares i l’important patrimoni cultural i paisatgístic de la ciutat de Benicàssim.

El Comitè Organitzador es reserva el dret de publicar les fotografies i dibuixos en el Facebook i en les Webs del concurs (www.ripotenis.com i www.fundacioncajacastellon.es), a partir del 25 de març de 2018. La publicació d’aquestes fotografies i dibuixos es farà en tot cas citant l’autoria de les obres.

Després de finalitzar el concurs i l’exposició, les fotografies i dibuixos que no hagen obtingut premi es podran arreplegar en la Recepció del Club de Tennis Mes dels Frares, en horari d’obertura al públic. Si passat el mes no s’hagueren arreplegat, l’Organització entendrà que pot procedir a la seua destrucció.

La simple participació en aquest concurs suposa l’acceptació d’aquestes bases.